ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


IKEA România, care se autodescrie pe Facebook ca „magazin de mobilă”, a semnalizat luni prin două postări că vrea să devină un gardian ideologic în domeniul „iubirii”, făcând reclamă steagului și stilului de viață arborate de homosexuali, într-o țară majoritar creștină și care a desfășurat un referendum de schimbare a constituției în privința definirii căsătoriei ca uniune doar între o femeie și un bărbat.

„[Steagul curcubeu ridicat în fața magazinelor IKEA] Astăzi este IDAHOT - Ziua Internațională împotriva Homofobiei, Transfobiei și Bifobiei și începutul campaniei noastre „Iubirea există și în afara celor patru pereți”. Ne consolidăm angajamentul pe care îl avem pentru a crea un mediu de lucru incluziv în care toți colegii noștri LGBT+ se simt bine-veniți, respectați și apreciați pentru cine sunt. În calitate de companie care este ghidată de viziunea de a crea o viață de zi cu zi mai bună pentru cât mai mulți oameni, simțim responsabilitatea și privilegiul de a putea susține o schimbare pozitivă a societății în acest sens. IKEA.ro/IDAHOT”, a scris IKEA pe pagina de facebook a „magazinului de mobilă” din România. Care vinde emoții pentru a propaga favorabil în mentalul colectiv o ideologie pierzătoare de suflete.

Postarea a suscitat peste 1700 de comentarii, scindând publicul între cei care felicită inițiativa și cei care o contestă.

„Când vă axați pe faptul de a include doar anumite categorii, s-ar putea în consecință sa respingeti pe cei din alte categorii.
Iar asta este discriminare și favoritism”, a scris Liliana-Ileana Obreja-Oancea.

„Să cumpere de la voi doar cei cu steagu-n suflet! (sau în altă parte)”, le-am transmis eu celor de la IKEA.
 
„De ziua Familiei ati arborat ceva?!
Nu!
De ziua Romaniei?! De Sarbatorile Religioase sau tradiționale?
Nu. De ziua persoanelor cu autism?!
De ziua persoanelor cu dezabilitati ?!
Nu.
Sigur, pot trai si fara Ikea, iar cardul meu Ikea family il vezi gasi taiat la intrarea principala a magazinului incepand cu ziua de azi.
PS- si daca aveti impresia ca sunt "un client” whatever... va rog sa vedeti tranzactiile din ultimii 2/3 ani.
Cateva zeci, daca nu sute de milioane...
Astia de nu stiu nici macar ce sex au stau cu parintii...”, a scris Aureliu Surulescu la comentarii.

Crezând că au rupt facebook-ul în două cu postarea lor, activiștii de la IKEA au revenit cu o nouă postare pe aceeași temă:

„Lumea este mai luminoasă, mai veselă și un loc mai bun pentru a trăi atunci când este plină de echitate, incluziune și respect. IKEA.ro/IDAHOT”.
 
 
Această din urmă postare are „doar” 310 comentarii, majoritatea dezaprobatoare, existând însă și remarci favorabile sau intervenții ale unor activiști care îi ceartă pe creștinii fideli predaniei biblice.

„Am aprecia sa vă ocupați in continuare de mobilă și covoare și canapele, nu sunteți o autoritate morală. Sunteți ca vedetele de film care au impresia că chiar contează părerea lor despre ecologie sau politica. Nu sunteți în domeniu și punct!”, a scris Opruța Lidia.

„Vedeți-vă de rafturile și de oalele voastre! Lăsați propaganda pentru că este cine să o facă, și chiar o face, în mod exagerat și agresiv”, le-a transmis Ioana Ioana vânzătorilor de mobilă.

„Curând și o campanie BLM marca ikea. Haideți, puteți, la câți bani încasați. Un fleac!”, îi sfătuiește Ligia Deborah.

„Eu nu vreau sa fac parte din familia voastră colorată!”, concluzionează Ciprian Georgescu.
 
O urmă de adevăr există în mesajul din ultima fotografie postată de IKEA: „Ne ascundem doar de soare”: Iisus Hristos, Soarele dreptății, Cel Care este „Calea, Adevărul și Viața”, este Cel de Care se ascund acești făptuitori cu mândrie ai fărădelegii. În viața pământească, ucenicind la bătrânul Iosif, meșteșugul învățat de Iisus a fost tâmplăria. Iudeii Îl numesc cu ciudă „fiul teslarului”. Să ne mobilăm conștiința cu învățătura Fiului Omului, nu cu minciunile propovăduite de „vânzătorii” de mobilă!
 
Și, da, orice nevoie ați avea, CUMPĂRAȚI DE LA ROMÂNI!