ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


"Zilnic, în București, ceva cedează, se rupe, se strică. Țevile crapă. Bulevardele se inundă când plouă”. Cu promisiunea că el este omul care va schimba această situație din București a devenit primar Nicușor Dan.  La peste o lună de la  înscăunarea sa, în apartamentele din București e ca și acum un an: nici căldură, nici apă caldă. Candidatul dreptei a ieșit marți seară să ne spună că lucrurile vor sta la fel și în iarna 2020-2021.
 
Primarul Capitalei a explicat că bucureștenii vor mai îndura frigul din apartamente pentru încă trei luni. Nicușor Dan susține că în acest an singura soluție este să se acționeze rapid la avarii. ”Nu putem face mai mult decât am promis în campania electorală. Există un indicator. Câtă apă se pierde, această cantintate de apă e de trei ori mai multă decât acum trei ani. Asta e situația pe care am moștenit-o, oricum sistemul acesta mergea mai mult târâindu-se, erau niște lucrări de cârpeală care se făcea în fiecare vară, însă anul acesta nu s-au făcut aceste lucrări de mentenanță de cârpeală. Anul acesta nu putem decât să acționăm cât se poate de repede la avarii. Am înființat un call-center” , susține primarul Capitalei.

”La schimbări bruște de temperatură, există un sistem care nu poate pompa cât trebuie, iar pentru o temperatură de confort putem aștepta mai mult timp. Urmează trei luni pentru bucureșteni cum au fost aceste două săptămâni, din păcate” , a explicat Nicușor Dan. ”Există un număr de telefon. O reparație durează mai puțin de 16 ore, în mai mult de 95% din cazuri, asta dacă nu se sparge altceva. Avem un call center, iar operatorul poate explica în funcție de zona în care te aflii cât va dura avaria. Asta e tot ce putem face anul acesta!” , a explicat primarul Capitalei.
 
Jurnalistul Mirel Curea, redactor-șef adjunct la EVZ, a transmis un mesaj pe pagina de FB a lui Nicușor Dan:

„Nicușoare, vezi cumetre - cum ți-ar zice tovarășii cu care o arzi pe imobiliare - vezi, că ninge. Eu zic să lași fereala și să-ți scoți frățiorii la tras zăpada pe nas, că mâine va fi circulația blocată și îți vor lua șoferii familia la ture. Familia politică, desigur!
Iar cu ăia de îngheță prin case, eu zic să te duci cu aceiași frățiori, după ce terminați de tras zăpada de pe străzi, să le suflați fum cald pe sub uși, să nu mai simtă frigul și să vadă în culori și forme noi”.
 
Exact în urmă cu un an, în fața Primăriei Capitalei, bucureștenii făceau un protest cu ligheane, nemulțumiți că nu au apă caldă și căldură și se spală ca pe vremea lui Ceaușescu.