ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După ce s-a aflat că mogulul din spatele Recorder este un fost ambasador ceaușist, dar iertat de Securitate, care a rămas în sistem după 1989, iar fiul său controlează din umbră redacția, istoricul Marius Oprea a declarat într-un interviu pentru EVZ, că Recorder nu este folosit de serviciile de informații din România ci, prin legăturile „moștenite” de la tatăl și bunicul său, ar fi folosit direct de către FSB, actualul serviciu de informații al Rusiei, fostul KGB, transmite RomâniaTV.

Marius Oprea a scris un articol despre legătura lui Dragoș Vîlcu, fondator al site-ului Recorder, cu fosta Securitate, prin bunicul său, Vasile Vîlcu, cel care ar fi pus bazele Direcției de Informații Externe (DIE), în 1951, după indicațiile și cu tehnologia și expertiza KGB, în prezent FSB (echivalentul SRI sau FBI) și SVR (echivalentul SIE sau CIA).

„De unde avea Vîlcu atâția bani? Bineînțeles, de acasă. Tatăl lui, Gheorghe Vîlcu, fost ambasador, împreună cu bunicul, Vasile Vîlcu, fost general în Securitatea Română și creatorul Direcției de Informații Externe și probabil colonel în KGB, care a decedat în 1999 sigur i-au dat câte ceva. (...)

Recorder e folosit de servicii, dar nu de serviciile de la noi. Dacă e cu „follow the money”, nu e așa greu de dovedit.

Foștii colonei ai securității de pe vremea lui Iliescu au rămas acum pe mâna rușilor și au acum rădăcini în această entitate de presă.”, a declarat Marius Oprea pentru sursa citată.

 

VIDEO: