ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un bărbat din Marea Britanie ar fi fost amendat după ce a recunoscut că s-a rugat în fața unei clinici de avorturi. Adam Smith-Connor, un fizioterapeut și veteran al armatei din Southampton, a împărtășit o înregistrare video a confruntării sale cu doi ofițeri ai consiliului local în timp ce stătea și se ruga în tăcere în fața unei clinici BPAS din Bournemouth, scrie FoxNews.

British Pregnancy Advisory Service („BPAS") se descrie ca fiind principalul efectuator de avorturi din Regatul Unit. După ce a fost întrebat în repetate rânduri care era natura rugăciunii sale, Smith-Connor le-a spus autorităților că se ruga pentru fiul său care era „decedat". Ofițerii l-au avertizat că se afla într-o zonă aflată sub incidența unui Ordin de protecție a spațiilor publice („PSPO") care stabilește o „zonă de siguranță" în jurul clinicilor de avort și interzice „implicarea în orice act de aprobare/dezaprobare", inclusiv rugăciunea.
Clinica de avorturi din Bournemouth este a 5-a din țară care are acest tip de zonă de cenzură, potrivit presei locale. Smith-Connor a înregistrat schimbul de replici și a împărtășit videoclipul cu filiala din Marea Britanie a Alliance Defending Freedom, o organizație de apărare juridică bazată pe credință. Bărbatul a explicat pentru ADF UK că se ruga pentru fiul său care a fost avortat în urmă cu peste douăzeci de ani, o decizie care îl bântuie până în prezent.

„În urmă cu 22 de ani, mi-am condus fosta iubită la o unitate și am plătit pentru ca ea să facă avort. A fost un moment crucial în viața mea. Consecințele acțiunilor mele din acea zi au revenit pentru a mă îndurera ani mai târziu, când am realizat că mi-am pierdut fiul Jacob din cauza unui avort pe care îl plătisem. Recent, am stat în fața unei unități similare și m-am rugat lui Dumnezeu pentru fiul meu Jacob, pentru alți copii care și-au pierdut viața din cauza avortului, pentru familiile lor îndurerate și pentru personalul clinicilor de avort", a spus el.
 
Organizația contestă onorariul său și a criticat această mișcare într-o declarație.

„Nimeni nu ar trebui să fie incriminat pentru ceea ce crede - mai ales atunci când își exprimă această credință în tăcere, în intimitatea propriei minți. La fel ca în cazul lui Isabel Vaughan-Spruce luna trecută, Adam ar putea acum să fie urmărit penal pentru că a ținut gânduri și a înălțat aceste gânduri către Dumnezeu în rugăciune, în interiorul unei zone de cenzură. Proliferarea rapidă a ordonanțelor care incriminează voluntari precum Adam și Isabel ar trebui să fie un semnal de alarmă pentru toți cei care prețuiesc libertatea de exprimare - chiar și libertatea de gândire - indiferent de opiniile lor cu privire la avort", a declarat Jeremiah Igunnubole, consilier juridic al ADF UK.

Bărbatul din Marea Britanie a lucrat cândva într-o unitate de avorturi dintr-un spital înainte de a-și schimba părerea despre această practică. El a declarat pentru ADF UK că este greu de crezut că ar putea fi tratat ca un infractor pentru simplul fapt că s-a rugat.

„Nu mi-aș fi imaginat niciodată că aș fi fost în situația de a risca un dosar penal pentru că m-am rugat în tăcere. În trecut, am asistat la avorturi în spital ca parte a pregătirii mele medicale în armată, dar acum mă rog pentru cei care fac avorturi, deoarece îmi dau seama cât de dăunător este avortul pentru femei și familii și că fiecare viață umană este valoroasă - indiferent cât de mică. Mai presus de toate, sunt determinat să mă rog din cauza a ceea ce i s-a întâmplat fiului meu, Jacob", a spus el.

Smith-Connor nu este prima persoană pedepsită pentru că s-a rugat în fața clinicilor de avort din Marea Britanie. Un lucrător caritabil pro-viață, Isabel Vaughan-Spruce, se afla în apropierea unei alte clinici BPAS din Birmingham când poliția s-a apropiat de ea după ce un spectator s-a plâns că s-ar putea ruga în fața unității de avort. Vaughan-Spruce a fost arestată după ce s-a rugat în tăcere într-o „zonă de cenzură" a PSPO, potrivit ADF UK. Consiliul Bournemouth, Christchurch și Pool a declarat pentru Fox News Digital că nu poate comenta cazuri individuale.
 
Este un al doilea caz deja, după cel semnalat recent de ActiveNews: Arestată pentru că se ruga în gând