ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


INPOLITICS transmite:

Deputatul PNL Alexandru Muraru deține calitatea de reprezentant special al Guvernului pentru combaterea antisemitismului și xenofobiei și este prezentat pe Wikipedia drept ”politician, politolog și istoric, specializat în problematica memoriei, istoriei Holocaustului și comunismului, istoriei ideilor, mentalităților și istoriei intelectuale românești din secolele XX-XXI”. O calitate din care prezentarea unor informații false despre perioada interbelică ar trebui să-l coste destul de scump.

Iată ce transmite deputatul PNL, într-o declarație politică, zilele trecute, în parlament și intitulată „Ce-ar spune membrii și simpatizanții AUR dacă ar ști că noul președinte de onoare consideră un criminal odios, care a omorât cu mâinile lui un om și a comandat alte sute de asasinate, drept erou național care a luptat pentru moralitatea ființei umane?”:

”Potrivit raportului final al Comisei Internaționale pentru Studierea Holocaustului din România, prezidată de Elie Wiesel, document oficial al statului român, recunoscut de toate parlamentele și președinții României după anul 2003 – „Sub conducerea lui Codreanu, mișcarea a asasinat doi prim-miniștri în funcție, Ion Duca, în 1933, și Armand Călinescu, în 1939” – pentru uciderea altor miniștri din Cabinet și a unor personalități locale și naționale din sfera politică și culturală”.

Aceeași declarație, într-o formă încă mai lungă, e reprodusă și pe Facebook, ca și pe siteul personal al deputatului.

Doar că există două mici probleme.

Prima e că Armand Călinescu nu putea fi asasinat de o legiune aflată ”sub conducerea lui Codreanu”, pentru simplul motiv că acesta murise cu un an înainte.

A doua, mult mai gravă, e că citatul lui Muraru nu există ca atare în Raportul comisiei Wiesel.

Integral la INPOLITICS