ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Personalul medical nevaccinat va fi obligat să se testeze, anunță Institutul Național de Sănătate Publică. Subiectul a iscat o adevărată furtună în spațiul public, relatează Impact.ro

În noile recomandări ale INSP este specificată și testarea periodică a medicilor nevaccinați. Potrivit noii decizii, cei vizați vor face teste antigen la fiecare trei zile sau test PCR la fiecare șapte zile, în condițiile în care rata de incidență a cazurilor noi de îmbolnăvire din ultimele 14 zile, din unitatea administrativ teritorială, raportată la 1000 de locuitori, este mai mare sau egală cu 1,5, precizează sursa citată.

Astfel, potrivit documentului, testarea periodică – prin test rapid antigenic la interval de trei zile sau prin test RT-PCR/NAAT o dată la șapte zile – se va face pentru personalul medico-sanitar și auxiliar asimptomatic:

  • nevaccinat împotriva SARS-CoV-2 sau cu schema de vaccinare incompletă si care nu a avut niciodată boala;
  • nevaccinat împotriva SARS-CoV-2 sau cu schema de vaccinare incompletă si care a trecut prin boală, dar la care au trecut mai mult de 180 zile de la data primului test pozitiv.

Testarea se va face în anumite situații:

  • în condițiile în care rata cumulată a incidenței cazurilor noi de îmbolnăvire din ultimele 14 zile, din unitatea administrativ teritorială, raportată la 1.000 de locuitori este mai mare sau egală cu 1,5;
  • pentru unități sanitare care îngrijesc pacienți confirmați cu varianta Delta sau Omicron a SARS-CoV-2, indiferent de rata de incidență din unitatea administrativ teritorială.

Testarea nu va fi obligatorie pentru personalul medical vaccinat și asimptomatic, se mai arată în documentul INSP. 

Dr. Monica Pop susținea în septembrie că „Un medic vaccinat, nu se testează pentru că așa este recomandarea scelerată. Nu este normal așa ceva, el poate fi infectat. Deci el a făcut vaccin, este în stare bună infectat, dar nu știe, că dacă nu s-a testat, nu știe. Și are 30 de pacienți de văzut în ziua aia. Le dă tuturor”. Mai multe detalii la: Dr. Monica Pop: Un medic vaccinat poate să le dea tuturor pacienților Covid. Pentru că nu se testează - o recomandare scelerată. La fel și profesorii