Arhiepiscopul Târgoviștei, IPS Nifon, a transmis un mesaj în care îndeamnă oamenii să meargă la referendumul din 6 și 7 octombrie, spunând că este necesar ca toți să participe „la acest moment istoric de reafirmare a identității noastre creștine și românești, apărând valorile în care părinții și bunicii noștri au crezut”.

„Cu părintească grijă, în fidelitate față de principiile Evangheliei Mântuitorului nostru Iisus Hristos, valorile neamului românesc și fundamentele creștine ale Europei, vă îndemn pe toți fii și fiice ale Arhiepiscopiei Târgoviștei să participați la Referendumul pentru definirea căsătoriei, ce se va organiza în zilele de 6 și 7 octombrie 2018, votând DA. Cu responsabilitate față de viitorul națiunii și al lumii noastre, în respect față de sacrificiile istorice ale strămoșilor noștri și cu iubire față de copiii noștri, este necesar să participăm cu toții la acest moment istoric de reafirmare a identității noastre creștine și românești, apărând valorile în care părinții și bunicii noștri au crezut, pe care le-au trăit și le-au apărat", se arată într-un mesaj pastoral adresat de IPS Nifon, arhiepiscopul Târgoviștei, cu ocazia referendumului.
viață

Ierarhul spune că fiecare trebuie să devină misionar activ în aceste zile.

„Tineri sau bătrâni, bărbați sau femei, cu toții trebuie să devenim misionari activi, în aceste zile, ai valorilor familiei, îndemnându-ne membrii familiilor noastre, cunoscuții, prietenii sau pe cei cu care interacționăm, fizic sau în mediul on line, să iasă la vot și să voteze DA PENTRU FAMILIE, pentru fidelitatea față de identitatea noastră creștină și românească și pentru binele urmașilor noștri! Referendumul nu este al unei persoane, al unei instituții sau al vreunui partid, ci al nostru, al românilor, în duhul trăirii Evangheliei Domnului nostru Iisus Hristos", spune IPS Nifon.

Mesajul său se încheie cu îndemnul: „Să dăm României, Europei și lumii o pildă de autentică, veche și profundă civilizație și cultură creștină