ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Protoschimonahul Iacob Bârsan, ctitorul Schitului „Sfântul Ioan Iacob Hozevitul”, a trecut la Domnul sâmbătă, la vârsta de 72 de ani (foto-montaj mai jos cu IPS Teodosie).

Cu acest prilej, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va sluji marți, 30 Mai, Sfânta Liturghie la Schitul „Sfântul Ioan Iacob Hozevitul” din Mestecăniș, Suceava, urmată de slujba înmormântării a părintelui protoschimonah, informează Arhiepiscopia Tomisului.

IPS Teodosie: "Marți voi avea înmormântarea duhovnicului meu, pe care l-am spovedit și eu la cererea lui! Ieroschimonahul Iacob… un mare trăitor care a făcut o ctitorie deosebită! Călugăr de Putna, care a și peregrinat, a fost și în Ierusalim! (…)"

Protoschimonahul Iacob Bârsan a fost îndrumat duhovnicește de Părintele Ioanichie Pârâială, ucenic al Sfântului Ioan Iacob Hozevitul. De asemenea, Părintele Iacob a slujit mai mulți ani în Mănăstirea „Sfântul Gheorghe Hozevitul” din Israel, alături de părintele Ioanichie Pârâială.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

ACTUALIZARE VIDEO ÎN DESCHIDERE:

Slujba înmormântării protoschimonahului Iacob Bârsan, de la Mănăstirea „Sfântul Ioan Iacob Hozevitul” Mestecăniș:

Slujește Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie, Arhiepiscop al Tomisului, Preasfințitul Părinte Antonie, Episcop de Bălți, Preasfințitul Părinte Damaschin Dorneanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.

Răspunsurile liturgice au fost oferite de Corul TRONOS al Patriarhiei Române, dirijat de Arhid. Mihail Bucă.