ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Arhiepiscopul Tomisului a răspuns joi întrebărilor ascultătorilor Radio Dobrogea care au adus în discuție diferitele poziții ale anumitor duhovnici în privința vaccinării, atât a celor care îndeamnă la vaccinare, cât și a celor care nu-i mai primesc pe cei vaccinați să le administreze Sfintele Taine. ÎPS Teodosie a mărturisit că el nu încurajează vaccinarea cu serurile experimentale Covid, dar nici nu-i oprește pe credincioși, pentru că fiecare are conștiință și libertate de alegere.

„Acest vaccin, trebuie s-o spun deschis, și cred că orice om înțelege luând după firea lucrurilor, este singurul vaccin neasumat de cine l-a produs. Cum să te vaccinezi dacă nu e asumat? N-ai nici o garanție! Apoi, a produs atâtea neajunsuri, trebuie s-o spunem răspicat. Noi, slujitorii Bisericii, n-avem voie să ascundem adevărul; avem un jurământ să mărturisim adevărul și numai adevărul. Acesta nu este un adevăr de credință, dar este un adevăr de viață. Viața este tot un adevăr, este darul lui Dumnezeu. De aceea, n-ai temei să susții vaccinarea. Este, într-adevăr, o dilemă. (...) Dar, luând după expresia clară pe care o are acest vaccin, este un vaccin experimental, pe care nu și-l asumă producătorul și urmările negative. Iată, și eu primesc telefoane și îmi spun: mi s-a vaccinat ruda mea, că trebuia să plece în străinătate la fată și i-a spus fata să nu vii nevaccinată că n-ai cum să ajungi, în ziua în care s-a vaccinat, la două-trei ore după a paralizat. Deci sunt niște urmări pe care le ascund, inclusiv presa nu le popularizează suficient. Și dacă sunt atât de multe neajunsuri, atât de multe urmări grave, cum să recomanzi vaccinul? Eu nu-l recomand nimănui. Nici nu pot să opresc, fiecare are conștiință”, a răspuns joi ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, unei întrebări venite din partea ascultătorilor Radio Dobrogea

După cum ActiveNews a relatat anterior, anumiți politicieni au încercat să forțeze Biserica Ortodoxă să îndemne la vaccinare, însă răspunsul Patriarhului Daniel, prin purtătorul de cuvânt, a fost că reflectează la „caracterul voluntar al actului de vaccinare, precum și la faptului că acesta este un drept, nu o obligație”.