ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a răspuns marți la întrebările presei în legătură cu impunerea certificatului de vaccinare la locul de muncă al românilor, în chiar seara zilei în care oameni veniți din toată țara au protestat în fața Parlamentului și a Guvernului împotriva interpunerii acestui mecanism de constrângere între muncitori și sursa lor de venit. Ierarhul a spus verde-n față că certificatul „verde” la locul de muncă încalcă dreptul la muncă și i-a avertizat pe politicienii care vor vota o asemenea fărădelege că își fac păcate grele dacă îi opresc sau șantajează pe români să muncească.

„Dacă li se ia oamenilor dreptul la muncă, eu cred că aceasta nu-i în regulă! În ce constă certificatul? Să se vaccineze, nu? Nu este... Mai-marii politici au spus că nu trebuie să fie vaccinul obligatoriu, chiar președintele a spus! Păi, acuma, de ce se-ntorc? Ce spui trebuie să-ți asumi. Nu spui în două feluri, că nu te mai ascultă nimeni! Sunt alături de principii. Principiile sunt de la Dumnezeu. Adevărul nu se negociază. Și dreptul la muncă este un drept dat de Dumnezeu. Sunt (ei) împotriva dreptului dat de Dumnezeu? Să fim serioși! 

Sper ca parlamentarii să aibă această înțelepciune - am mai făcut apel - să aibă această înțelepciune să nu împileze poporul că-și asumă un păcat foarte greu. Va atârna greu acest păcat dacă opresc oamenii să muncească, dacă-i extermină pe români, cum au fost atât de păgubiți românii și au fost atât de amendați - după ce că sunt săraci, li se mai ia și bruma pe care o mai au prin aceste amenzi! N-ar trebui să se dea amenzi. (...)

Vaccinul nici nu prea are o logică pentru că vaccinații pot îmbolnăvi mai mult decât nevaccinații, neavând restricții și ei putându-se îmbolnăvi ca și ceilalți. S-au folosit termeni atât de confuzi, cică pentru „imunizare”. Care „imunizare”, dacă te îmbolnăvești? De aceea, minciuna-i cam la loc de cinste în perioada aceasta!”, a concluzionat ierarhul. VIDEO