ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, a declarat miercuri la Antena3 că clerul ar trebui să fie exceptat de la obligația certificatului Covid în virtutea autonomiei cultelor față de stat, arătând că Biserica slujește „doctorului fără cusur”, Domnul Iisus Hristos, al cărui Trup și Sânge oferit credincioșilor prin Taina Comuniunii - sfânta împărtășanie - este medicamentul nemuririi și prevalează în fața oricăror leacuri mundane. 

„Noi avem o anumită autonomie, noi avem în Sfântul Altar cel mai bun „vaccin”, sfânta împărtășanie, care s-a dovedit de-a lungul veacurilor. Hristos este doctorul fără cusur! Singurul doctor care vindecă orice boală, care învie din morți! Ce doctor a mai înviat din morți? De aceea avem niște argumente obiective și foarte solide”, a declarat ÎPS Teodosie la Antena 3. 

Ierarhul a spus că certificatul Covid nu trebuie impus pentru toți românii deoarece nu constituie o garanție a siguranței, având în vedere că și vaccinații se pot infecta și chiar muri de coronavirus. ÎPS Teodosie nu oprește pe nimeni să se vaccineze, dar nici nu recomandă nimănui să o facă. În schimb, el se pronunță împotriva generalizării certificatului Covid ca instrument de condiționare a exercitării profesiei.

„Și vaccinații și nevaccinații se infectează. Atunci care e rostul pașaportului sau al certificatului verde, sau cum se numește? Nu găsim nicio logică! Se plâng atâția oameni că le-au murit cei ce s-au vaccinat. De aceea, dacă și vaccinații se infectează, cred că nu trebuie să fie impus, pentru că nu trebuie să fie o măsură obiectivă și fiecare are probleme de conștiință! 

Eu nu am oprit pe nimeni să se vaccineze! Dar nici nu sfătuiesc pe nimeni!”, a explicat Arhiepiscopul Tomisului. 
 

Arhiepiscopul Tomisului le-a cerut preoților din eparhia sa slujirea zilnică a Sfintei Liturghii, deasa spovedanie și împărtășanie, pentru a alunga toată răutatea, frica și boala din popor. Întrebat de reporteri cum comentează faptul că și unii dintre preoți au murit în timpul pandemiei, ÎPS Teodosie a răspuns că nici preoții nu sunt scutiți de boldul morții deoarece, oameni fiind, au păcate și sunt supuși acelorași ispite ca toți muritorii.

„Preoții nu sunt scutiți! Orice om are păcate, și eu am păcate! Dar, în momentul în care ne spovedim și ne împărtășim, Îl avem pe Hristos în noi! Hristos nu ne lasă să ne îmbolnăvim, împărtășindu-ne zilnic și de aceea am recomandat preoților să facă liturghie zilnic și călugărilor mai ales. Și acesta este argumentul. La noi, în fiecare zi este Sfânta Liturghie la toate bisericile și la toate mănăstirile”, a mai spus arhiepiscopul Tomisului. 

Chestionat de reporteri despre participarea la înmormântarea unui preot militar din București care a murit cu Covid, ÎPS Teodosie a răspuns că acesta, prin specificul serviciului său, nu oficia zilnic Sfânta Liturghie, dar preoții și călugării care o fac dobândesc mare ajutor de la Dumnezeu.

„În această perioadă de trei săptămâni, chiar dacă a început postul de trei zile, eu am dat o circulară și la mine în arhiepiscopie se slujește zilnic la fiecare biserică și mănăstire. 

La mine nu a murit decât un singur preot, în eparhia mea”, a mai relatat Arhiepiscopul Tomisului la Antena 3.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews