ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, a susținut în cuvântul de învățătură de la Catedrala din Gura Humorului că, din cauza fricii față de acest virus, au stat în izolare mulți români, transmite Știri din Bucovina. Mai mult, ÎPS Teodosie a vorbit despre consecințele vaccinului și neasumarea lui de către producători.

Iată ce poziție clară a luat ÎPS Teodosie despre problema zilei, povestind cazul nefericit al unei femei care a fost nevoită să se vaccineze:

„Preotul mi-a spus: Iată, a venit o credincioasă la mine să-mi spună că trebuie să meargă la fiica sa în Spania, dar nu poate să meargă fără vaccin, ce ziceți, Părinte?

Părintele nu era propagandist. A zis: „Eu nu mă vaccinez”, dacă înțelegi ceva din asta, îți spun doar aceasta, că nu mă vaccinez!

Femeia s-a vaccinat și a doua zi a paralizat. N-a mai ajuns în Spania.

Sunt multe evenimente negative pentru că este singurul vaccin neasumat. Îndrăznesc să spun, că trebuie să spun adevărul. Nimeni nu-și asumă acest vaccin. Cei care l-au făcut, ca să nu răspundă, nu spun ce efecte va avea. De aceea, să luăm aminte, să fim atenți cu viața noastră, cu credința noastră, să ne ținem credința vie, să fim legați de Hristos, de Biserică, de părinții noștri, de strămoșii noștri, de semenii noștri, de țara noastră, pe care s-o iubim, s-o apărăm și noi înșine să ne apărăm demnitatea de creștin. Demnitatea de creștin este cea mai înaltă pentru că Dumnezeu l-a ridicat pe Iisus deasupra îngerilor”.


 
ÎPS Teodosie a mai vorbit credincioșilor despre lingurița folosită la Sfânta Împărtășanie:

„ Îmi pun mulți creștini întrebări: Să mai merg la preotul care împărtășește cu mai multe lingurițe? 

Și eu le spun: Nu mai mergeți, că-i necredincios!

În potir nu este niciun microb. S-a dovedit cu cea mai rafinată aparatură că în potir nu se află niciun microb. Nici lingurița! Atunci ce însemnează această îndoială și necredință?

De aceea, să ne ținem credința vie!”