ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Reacția IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, la declarațiile domnului Vasile Bănescu
 
„Eu nu cred că domnul Bănescu îl reprezintă pe Preafericitul. Eu îl cunosc bine ca teolog. Preafericitul este un teolog de vârf, un teolog profund, a făcut doctoratul cu cel mai mare teolog, cu părintele Dumitru Stăniloae, care este respectat în toate confesiunile. Mulți protestanți au făcut doctorat la părintele Stăniloae sau pe opera părintelui Stăniloae. Ceea ce am constatat că spune acest om, care mi-a fost student, și care nu mă reprezintă că i-am fost dascăl, nu-l înțeleg, n-are nicio logică, scrie cuvinte ca să nu fie înțelese de toți oamenii.
 
Această exprimare a dânsului este de mirare, n-are nicio legătură cu realitatea, este paralel prin ceea ce scrie. Îl compătimesc, dar când el gândește așa, îmi poare rău...nu gândește în spiritul Preafericitului, care este teolog prin excelență. De aceea, nu știu, cred că e de neluat în seamă, n-ar trebui să mai vorbească în numele Patriarhiei, pentru că nu vorbește lucid, el vine cu cuvinte bombastice să creadă cine citește că dacă nu înțelege e deștept. Și nu spune la obiect nimic! Este paralel!”, a afirmat IPS Teodosie.
 
(Extras din emisiunea "Starea de veghe", difuzată în ziua de 16 apr. 2023 la GlobalNews.)