ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După incidentul de azi demn de anii bolșevismului în România, când rectorul plagiator al Universității Ovidius din Constanța, Dan Marcel Iliescu, a interzis slujba de binecuvântare a noului an universitar deși Înaltpreasfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisul, era prezent la manifestare, o adevărată instituție, militară, a dat o lecție civilului anticreștin.

Academia Navală „Mircea cel Bătrân” a organizat luni, 2 octombrie, festivitatea de deschidere a anului universitar 2023-2024 și a prezentat imagini de la acest eveniment pe pagina sa publică. În acestea se poate vedea cum IPS Teodosie slujește pentru a oferi rugăciunea de binecuvântare la deschidere noului an universitar. Iată că Academia Navală, asemenea marelui domnitor căruia îi poartă numele cu cinste, este o instituție românească, ceea ce înseamnă că este și creștină. Mai este oare și Universitatea Ovidius o universitate creștină?

„În prezența invitaților, a părinților și a prietenilor, studenții militari și civili și cadrele didactice ale instituției au trăit emoția începutului unui nou an de studii. Pentru cei 99 de studenți militari și 209 studenți civili din anul I, de la programele de studii de licență, emoțiile au fost cu atât mai mari cu cât ceremonia de luni a marcat startul într-o nouă etapă a vieții lor, studenția.

În cadrul ceremoniei de deschidere a anului universitar, au fost acordate și burse de merit pentru șapte studenți militari care au încheiat anul universitar precedent cu rezultate foarte bune. Bursele au fost acordate de către domnul Alexandru Pană, nepot al comandorului Alexandru Cătuneanu, prin intermediul Fundației „Gheorghe Balaban”.

La specializările din cadrul celor două facultăți ale Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”, programele de studii licență și masterat, sunt înscriși în anul universitar 2023-2024 aproximativ 1.600 de studenți.”, mai informează Academia Navală. FOTO: