ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ARTICOL DIN 25 IANUARIE 2022, REPUBLICAT ÎN SERIA REMEMBER PLANDEMIA
 
FILE DIN PRIGOANA ARHIEPISCOPULUI TOMISULUI, IPS TEODOSIE
 
La revenirea din Iordania, unde a slujit pe calendarul de la Ierusalim la sfântul râu unde s-a botezat Mântuitorul, deși testul Covid obligatoriu al Arhiepiscopului Tomisului a fost negativ, DSP-ul lui Arafat i-a impus ilegal  Înaltpreasfințitului Teodosie carantinarea, sub pretextul că ar fi fost contact al unui pasager cu Covid. 
 
 
Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, a slujit așadar Sfânta Liturghie în izolare la paraclisul Catedralei Arhiepiscopale din Constanța, slujba fiind transmisă online și stârnind reacții călduroase din partea unei mulțimi de credincioși care nu l-au uitat pe ierarh pentru sârguința cu care pomenit și 12.000 mii de oameni într-o zi și râvna cu care a oficiat slujbe zilnice pentru cei închiși în case în perioada stării de urgență. În predica de la finalul liturghiei, ierarhul a spus că se roagă și pentru cei care l-au închis în carantină, dovedind astfel dragoste creștină chiar și față de vrăjmași. Pe de altă parte, ÎPS Teodosie a contestat marți, prin reprezentantul său legal, decizia de carantinare emisă de DSP București.

„Slujba Sf. Liturghii oficiată de IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, la paraclisul Catedralei Arhiepiscopale din Constanța.Puteți dona sau trimite pomelnice prin DONORBOX, accesând linkul.
Nu putem emite fără ajutorul ascultătorilor. "Frate ajutat de frate - cetate întărită" (Pilde 18:19)”, a scris Arhiepiscopia Tomisului, marți, pe Facebook
 
Fragmente din predica rostită de ierarh la finalul primei Liturghii oficiate în izolare:
 
„Mă simt obligat să continui această misiune de a nu împuțina propovăduirea Cuvântului Evangheliei. Iată, stau aici, în izolare, dar sunt aici în rugăciune cu frățiile voastre, creștinii din catedrală și creștinii de pretutindeni care vă rugați împreună cu mine.

Vă mulțumesc foarte mult că suntem în continuare alături de mine în rugăciune.
 
Dacă ne putem ruga, suntem liberi!
 
În rugăciune și în credință este cea mai mare libertate, pentru că Dumnezeu ne dă orizontul Său să alerge mintea și să cuprindă inima frumusețile dumnezeiești, frumusețile cerului, frumusețile Împărăției celei Sfinte de Sus! Și acolo sus vedem în taină nu doar pe mântuitorul Hristos, ci vedem de-a dreapta Mântuitorului Iisus Hristos pe Maica Domnului și, de-a stânga, pe Sfântul Ioan Botezătorul și vedem pe sfinții apostoli și proroci, pe mucenici și mărturisitori și drepți.
 
De aceea, să rămânem cu frații noștri mai mari din Cer în fiecare zi în comuniune și în rugăciune!

Și mâine, de la 8 fără un sfert, voi fi iarăși aici și ne vom ruga împreună ca Dumnezeu să Se milostivească spre noi!

Nu m-am întristat de această nefirească izolare pentru că n-am nici o boală, mă testez în fiecare zi. Dar, mulțumim lui Dumnezeu pentru toate! 

Și mă rog și pentru cei ce m-au închis aici, dar nu sunt cu totul închis, pentru că Dumnezeu nu m-a părăsit, Maica Domnului mă acoperă și sfinții, de asemenea, iar rugăciunile frățiilor voastre, slujitorii, monahii, monahiile și credincioșii buni care m-ați urmat de doi ani încoace în Sfintele Liturghii, la Acatiste, la Sfintele Masluri, iată, vă simt pe toți și vă împărtășesc tuturor bucuria lui Dumnezeu, Care ne îmbrățișează, ne apără și ne izbăvește și de boala de acum, dar și de moartea cea veșnică și ne ridică și ne așează întru împărăția cea cerească Mântuitorul Hristos, așa să fim și noi părtași cu Maica Domnului, cu sfinții, cu îngerii și cu toți cei aleși ai neamului nostru! Amin.

Multă sănătate, bucurie, pace și binecuvântare tuturor! Amin”, a transmis ÎPS Teodosie. VIDEO:

  
Într-un comunicat de presă emis marți, Arhiepiscopia Tomisului anunță că decizia de carantinare a arhiepiscopului Teodosie a fost contestată în instanță.

„ÎPS Teodosie a contestat Decizia de carantinare a DSP București

Astăzi, 25 ian. 2022, a fost depusă la Judecătoria Constanța acțiunea de contestare a Deciziei DSP București de confirmare a carantinării IPS Teodosie, prin avocatul Chitic Mircea-Victor-Daniel. S-a cerut, pe de o parte, suspendarea efectelor Deciziei DSP, iar pe de alta, anularea ei.

Ce motive se invocă. 

1. Actul emis de DSP București nu este semnat de nimeni, nu indică o persoană împuternicită și asumată de a emite un act administrativ și nu are completate cu date câmpurile special destinate identificării persoanei. Ca atare el nu este temeinic, nu îndeplinește condițiile formale impuse de lege și nu are legalitate Adică el NU EXISTĂ. Prin însăși natura sa, Decizia de Confirmare a Carantinării trebuie semnată de către persoana împuternicită, căci actul semnării reprezintă manifestarea sa de voință în sensul restrângerii drepturilor și libertăților prevăzute de Constituția României – libertatea individuală, libera circulație, viața intimă, familială și privată, libertatea cultelor și dreptul la muncă. Fără semnătură, actul nu are autenticitate, conform normelor de drept.

2. Actul DSP nu este motivat de fapt și de drept, deoarece la art.4, lit. i din Hot. CNSU 2/7.01.2022 se prevede excepția suspendării pentru persoanele care sosesc din state terțe, care participă la evenimente culturale, artistice sau de divertisment, și care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu SARS-CoV-2 efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea îmbarcării. 

3. În plus, acțiunea contestă decizia carantinării preventive a celor ce revin în țară, care sunt presupuși ca persoane care riscă să infecteze pe alții. Din moment însă ce testele medicale negative autorizate arată că nu există risc epidemiologic, pentru ce mai sunt carantinați cei testați negativ? În acest fel, carantinarea devine lipsită de motivație.

În acțiuni motivate asemănător, Judecătoria Sector 5 București și Tribunalul Prahova au admis contestațiile și au anulat deciziile de suspendare”, a transmis Biroul de Comunicare al Arhiepiscopiei Tomisului. 
 
Instituția a mai anunțat și programul liturgic din această săptămână, pe care ierarhul îl va desfășura din izolare, dar cu transmisie online:

„În perioada 26 – 29 ianuarie, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va avea următorul program:
  • în fiecare dimineață va oficia Sf. Liturghie la paraclisul Catedralei arhiepiscopale „Sf. Ap. Petru și Pavel” din Constanța, situat la adresa aleasă de carantinare;
  • joi, 27 ianuarie, de la ora 18.00, va fi prezent în podcastul de dialog cu credincioșii „Cuvântul ierarhului” ce va fi transmis pe paginile de Facebook și Youtube ale Arhiepiscopiei Tomisului. Întrebările se trimit NUMAI pe mail, la adresa radiodobrogea@gmail.com.
  • joi, de la ora 21.40, va oficia Acatistele Maicii Domnului, al Sf. Ier. Bretanion și al Sf. Ier. Grigorie Teologul, tot în paraclisul Catedralei arhiepiscopale.
Slujbele se vor desfășura izolat, fără participarea publicului. 
Credincioșii vor putea urmări slujba fie în mediul online, fie pe un monitor ce va fi instalat în interiorul Catedralei arhiepiscopale”, a transmis Arhiepiscopia Tomisului pe Facebook