ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ÎPS Teodosie a dezvăluit, în direct la România TV, că nu se va vaccina anti-COVID-19 deoarece, din punctul său de vedere, vaccinul împotriva noului coronavirus "nu a fost experimentat". De asemenea, arhiepiscopul Tomisului a explicat că refuzul său este "justificat pe necunoaștere, pe lipsa de experiența" a oamenilor de știință și nu reprezintă un punct de vedere oficial al Bisericii Ortodoxe Române, potrivit RTV
 
IPS Teodosie a declarat marti seara, la emsiunea lui Victor Ciutacu, „Punctul Culminant”, de ce a luat aceasta decizie.
 
„Deocamdată nu, pentru că sunt multe necunoscute. Noi lucrăm cu datele veșniciei și ale adevărului absolut. Vaccinul nu a fost experimentat. Am discutat cu medici. El poate produce anumite reacții. Nu știu oamenii care vaccinează. Sunt cuprinși de acest virus, nu sunt cuprinși. Cum să recomandăm dacă nu e de recomandat?”, a declarat IPS Teodosie, la România TV.
 
Arhiepiscopul Tomisului a explicat că preferă să nu se vaccineze împotriva noului coronavirus din cauza reacțiilor adverse.

„Deocamdată noi așteptăm să se studieze. Nu s-au studiat reacțiile adverse. Am văzut în America și în Anglia sunt niște cazuri în care efectele au fost negative, mai ales la cei alergici.Eu sunt alergic. Nu mă voi grăbi să mă vaccinez și nu pot să îi îndemn pe alții să facă ceea ce nu fac eu”, a spus IPS Teodosie.
 
„Deocamdată sunt atâtea rețineri, nesiguranțe din partea specialiștilor. Așa cum spun specialiștii, acest vaccin trebuia să fie experimentat măcar un an. Entuziasmul, dacă merge înainte, nu aduce rezultate numai pozitive.Am citit că dacă cineva se îmbolnăvește în perioada aceasta când se fac cele două vaccinuri este fatal pentru acela”, a menționat arhiepiscopul Tomisului.

IPS Teodosie a afirmat că, deocamdată, nu s-a pus problema ca vaccinul anti-COVID să fie obligatoriu.

„Sunt atât de multe motive de avea o reținere. Bine că nu s-a pus problema că sunt obligatorii. Vom fi alături de medici. Și noi suntem medici de suflete.N-aș putea să propovăduiesc ceva de care nu sunt sigur”, a precizat înaltul prelat.

Întrebat dacă Guvernul a cerut sprijinul cultelor pentru a populariza campania de vaccinare anti-COVID, IPS Teodosie a explicat că nu a discutat acest lucru și va refuza în continuare.

„Este un refuz justificat pe necunoaștere, pe lipsă de experiență. E poziția mea particulară”, a conchis IPS Teodosie.