ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, a anunțat, în premieră, că Biserica va organiza un nou referendum pentru familie, după eșecul celui din 2018, în care PNL și PSD au primis că se vor implica, dar au refuzat, în cele din urmă, să o mai facă, iar USR a militat împotriva lui, spunând că se urmărește grațierea lui Liviu Dragnea.

Ierarhul de la malul mării a precizat, joi seara, în emisiunea ”Cuvântul ierarhului” de la Radio Dobrogea, că s-a dorit ca referendumul din 2018 să nu treacă și s-a creat confuzie intenționat, legând referendumul de politic. Oricum,  trebuie să facem referendum pentru familie, că nu a trecut timpul”, a declarat IPS Teodosie potivit EVZ (VIDEO mai sus). 

”Sigur, a fost o confuzie totală. S-a dorit să nu se înțeleagă, au fost discuții politice, s-a dat în derizoriu. Că nu organizăm noi, nici politicienii, nici Biserica... Dacă va mai fi o oportunitate, și va fi! pentru familie, noi ne vom implica, Biserica, pentru că familia ține de biserică. Biserica este cea care apără familia și drepturile familiei și cele ce sunt morale în societatea noastră.”, a mai spus ÎPS Teodosie.
 
În zilele de 6-7 octombrie 2018 s-a desfășurat Referendumul pentru Modificarea Constituției în vederea schimbării articolului 48, alineat 1 din Constituția României, astfel: din „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între soți, pe egalitatea acestora și pe dreptul și îndatorirea părinților de a asigura creșterea, educația și instruirea copiilor.”, noul articol constituțional s-ar fi transformat în „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie, pe egalitatea acestora și pe dreptul și îndatorirea părinților de a asigura creșterea, educația și instruirea copiilor.”

Pentru ca referendumul să fie validat, ar fi trebuit ca prezența la urne să fie de minimum 30%. Din păcate, în lunile premergătoare votului, s-a declanșat o campanie masivă de dezinformare a cetățenilor de către tabăra care susține legalizarea căsătoriilor între persoane de același sex.
 
IPS Teodosie mai afirmă că Biserica trebuie să apere ora de religie și, la nevoie, trebuie organizat un Referendum pentru aceasta (VIDEO mai jos).