ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ÎPS Teodosie a fost invitat joi la poliție în calitate de martor, dar a constatat că era vorba de un denunț calomnios din partea unei persoane care ceruse referințe despre cărțile publicate de Arhiepiscopul Tomisului și, primind explicațiile cerute, nu s-a mulțumit cu ele și a mers mai departe, depunând „un denunț calomnios”, potrivit ierarhului. 

„ÎPS Teodosie a fost chemat astăzi la poliție ca martor într-un dosar, dar a constatat că este vorba de o șicană din partea unei persoane, motiv pentru care va face o plângere penală pentru denunț calomnios și inducerea în eroare a organelor judiciare”, a transmis, joi, Arhiepiscopia Tomisului pe Facebook.

„Era o șicană pusă la cale în mod ilicit de o persoană care a formulat oficial denunțul calomnios ca pe o plângere penală. De aceea, am angajat deja pe avocatul Cuculis care, imediat ce se va închide dosarul acesta la care am fost citat ca martor, unde am făcut deja dovada că acuzele sunt mincinoase, vom depune în numele meu o plângere penală pentru denunț calomnios și inducerea în eroare a organelor judiciare. (...) Va fi tras la răspundere cel ce se ține de asemenea demersuri și calomnii la adresa mea. (...) Opera aceasta nu mi-a trebuit pentru titlul pe care mi l-a acordat președinția, mi-a trebuit chiar pentru titlul de profesor: nu puteam fi promovat profesor fără aceste cărți”, a precizat Arhiepiscopul Tomisului.

Ierarhul a explicat situația la emisiunea de dialog duhovnicesc cu ascultătorii difuzată în direct, joi, la Radio Dobrogea. VIDEO: