ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, a comentat la cererea  Antena 3 introducerea certificatului verde la intrarea în biserici. „Pe cel ce vine la mine nu-l voi da afară. Statul are datoria să ne unească, nu să ne dezbine", spune vrednicul ierarh tomitan.

Întrebat cum vede impunerea certificatul verde la intrarea în biserici, ÎPS Teodosie a spus că acest demers este "semnul limpede că începe statul totalitar". 

„Pe cel ce vine la mine nu-l voi da afară. Statul are datoria să ne unească, nu să ne dezbine!" 

„Este cu totul nepotrivit, pentru că se amestecă lucrurile atât de mult. Certificatul verde este dat politico-administrativ, emis de stat care nu are dreptul să se amestece în autonomia bisericii. A condiționa pe Dumnezeu de un astfel act, înseamnă a așeza certificatul deasupra lui Dumnezeu.

Când un stat vrea să stăpânească cele lui Dumnezeu e semnul limpede că începe statul totalitar. Dați Cezarului ce este al Cezarului și lui Dumnezeu ce este a lui Dumnezeu. Biserica este a lui Dumnezeu.

Îl are cap pe Iisus Hristos, nu un prim ministru, nu un președinte. Grija față de suflet de a cărui stare se ocupă tainele bisericii nu poate fi condiționată de un act administrativ, al unei entități vremelnice. În plus, să ne amintim că acest act a pornit ca o necesitate privind stric tranzitul internațional. Unde s-a ajuns?

Aceeași entitate europeană care cere obligativitatea acestui act a emis recomandarea de a da uitării cuvântul Crăciun.

Vedeți Orwell de Bruxelles: Comisia Europeană omoară Crăciunul și îi interzice pe Maica Domnului și pe Sfântul Ioan

Atunci la ce să mă gândesc? Văd că acum vaccinul este limpede că nu mai ține de competența domeniului sanitar. În acest sens, poziția bisericii a fost clar exprimată de părintele patriarh. Este o opțiune a fiecărei persoane în colaborare cu medicul. Nu biserica hotăraște dacă s-a vaccinat sau nu cineva ", a spus ÎPS Teodosie la Antena 3.

Întrebat ce va face dacă se va impune totuși certificatul verde la intrarea în biserică, ÎPS Teodosie a spus:

„Eu îi voi primi pe toți. „Pe cel ce vine la mine nu-l voi da afară", spune Mântuitorul. Cel care conduce Biserica este Mântuitorul Isus Hristos. Acesta este un abuz, o imixtiune în treburile bisericii. Nu trebuie să împărțim lumea în vaccinați și nevaccinați. E prea mare această tendință de dezbinare. Statul are datoria să ne unească, nu să ne dezbine", a mai spus ÎPS Teodosie. 

ÎPS Teodosie, mesaj pentru autorități

„Aș dori ca politicienii cu oamenii de administrație și alții din țara asta să nu se împotrivească lui Dumnezeu. Este un abuz, o îndrăzneală prea mare. Mi-e milă de ei că Dumnezeu nu se lasă batjocorit, când atâția oameni îl caută pe Dumnezeu.

Și mie mi se plâng oamenii. Trebuie să avem în toate o prudență, o logică, un discernământ. Dacă vaccinul acesta ar fi 100% binefăcător nu aș avea nimic împotrivă. Nici firma nu și-l asumă", a mai spus ÎPS Teodosie la Antena 3.