ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a vorbit marți seară prin telefon la România TV despre înlocuirea sexului cu genul în cartea electronică de identitate și a deplâns inclusiv scoaterea tricolorului românesc, „simbolul nostru sfânt, național”:

„Trebuie să avem o atitudine categorică. Noi, ca slujitori ai Bisericii, n-avem voie să mistificăm adevărul. Ceea ce a fost până acum a fost general-acceptat, logic, firesc. De ce să venim cu ceva camuflat, ca să se dea apă la moară unor perspective de anormalitate? Trebuie să respingem aceasta. O dată o resping și, după aceea, ei din nou se întorc la ceea ce au respins. Este de neconceput această instabilitate tendențioasă. Cred că trebuie ca românii să-și spună cuvântul. Noi vorbim în numele oamenilor. Sunt în legătură cu mulți oameni care îmi cer să spun adevărul răspicat și de aceea o spun și în seara aceasta, cum a spus Patriarhia.
 
Și aș completa: și tricolorul! De ce să lipsească de pe buletin? Tricolorul e semnul nostru sfânt, pentru care au murit atâtea generații! Tricolorul l-au purtat soldații în războaiele mondiale, în Războiul de Independență! Tricolorul este cu adevărat semnul nostru sfânt, național! Noi nu renunțăm la identitatea noastră. Cine ne poate impune să renunțăm la identitatea noastră? Este de neacceptat și de neconceput!”, a explicat ÎPS Teodosie în emisiunea lui Victor Ciutacu de pe postul România TV.