ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Arhiepiscopia Tomisului a publicat vineri un comunicat prin care, răspunzând unor speculații tendențioase din presă, afirmă că ierarhul tomitan este în comuniune cu patriarhul, în onoarea căruia a participat personal la slujba de Te-Deum de la București, reînnoind și pe această cale urările cuvenite de ziua sărbătoritului.

„IPS Teodosie este în comuniune cu PF Daniel, nu în supărare

Urmare a informațiilor apărute ieri în spațiul public, care au speculat că IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, ar fi fost „deranjat” sau „supărat” de faptul că n-a avut acces auto în curtea Patriarhiei, la aniversarea PF Părinte Patriarh Daniel, motiv pentru care ar fi plecat de la ceremonie, precizăm următoarele:

1. IPS Teodosie nu a avut motiv să fie deranjat, întrucât cunoștea foarte bine protocolul accesului auto în incinta Patriarhiei și nu a intenționat să intre cu mașina în curte, cum, de altfel, nu a intrat nici un alt ierarh.

2. Plecarea Arhiepiscopului Tomisului după ceremonia slujbei solemne de Te-Deum nu s-a datorat unui context de nemulțumire sau supărare, așa cum eronat s-a presupus, ci unui program pastoral încărcat, dinainte stabilit, care nu a putut fi schimbat. Astfel, ierarhul Tomisului a trebuit să se deplaseze până în localitatea Neptun (jud. Constanța), unde a avut dinainte programată o slujbă, după care a fost prezent în binecunoscuta emisiune de dialog cu credincioșii, de la Radio Dobrogea, apoi a oficiat obișnuita slujbă de Acatist, de joi seara, în Catedrala din Constanța. 

În concluzie, nu există nemulțumire sau supărare între IPS Teodosie și PF Daniel ci, dimpotrivă, există comuniune și slujire dedicată Bisericii și credincioșilor.

Și pentru că ne-am referit la un moment aniversar, clerul și credincioșii Arhiepiscopiei Tomisului, în frunte cu IPS Teodosie, mulțumesc Bunului Dumnezeu pentru binecuvântarea de a fi hărăzit în fruntea Bisericii pe PF Daniel, un Patriarh dedicat și potrivit pentru aceste vremuri, și ne rugăm să-i dăruiască să ne păstorească, în continuare, cu patriarhală jertfă, dragoste și înțelepciune, întru mulți și binecuvântați ani”, a transmis vineri Arhiepiscopia Tomisului într-un comunicat publicat pe Facebook.

Puteți urmări mai jos emisiunea de dialog cu credincioșii la care ÎPS Teodosie a participat joi după-amiază, la întoarcerea de la evenimentul festiv organizat la București în cinstea aniversării patriarhului Daniel: