ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit.


Arhiepiscopul Tomisului a dat un răspuns emoționant la gestul făcut de tânărul artist Cristian Leana (Domnu' Puzzle), cel care i-a compus portretul din 720 de cuburi Rubik în semn de mulțumire pentru misiunea și emisiunile pe care le realizează.
 
„Voi face portretul Înaltpreasfințitului Teodosie în semn de mulțumire pentru că sfaturile dumnealui de la emisiunea Radio Dobrogea – un podcast pe care eu îl ascult foarte des – m-au ajutat foarte mult în viața mea personală cu anumite lucruri și m-au făcut să iau niște decizii pentru care îi sunt recunoscător”, și-a prezentat Cristian Leana capodopera pe contul său de YouTube înfățișându-l pe ÎPS Teodosie, după cum ActiveNews a relatat anterior.

Ierarhul a primit această surpriză vizibil emoționat și i-a mulțumit tânărului cu căldură, spunându-i că îi rămâne „dator pe viață” și că îl va pomeni zilnic în rugăciunile sale.

„Mulțumesc. Da, e un efort deosebit, un talent, o viziune unică! De aceea, îi voi fi recunoscător acestui tânăr și nu-l voi uita niciodată în rugăciuni. Nu știu cum a reușit asemenea performanță, dar este atât de fidel, încât nu îți vine să crezi că a putut să facă cu atâta fidelitate, din niște bucățele, niște cuburi, să facă un portret reușit, de parcă ar fi cel mai iscusit pictor! Îl felicit, îi mulțumesc și rămân dator pe viață pentru acest efort și pentru credința pe care o are și cumințenia, pentru că eu nu vorbesc de la mine, ce a descoperit Dumnezeu transmit mai departe. Dacă a primit darurile de la Dumnezeu, și al picturii, și ecoul învățăturii lui Dumnezeu, este un tânăr care va crește frumos!”, a transmis ÎPS Teodosie, în cadrul emisiunii de dialog duhovnicesc cu ascultătorii Radio Dobrogea
 
De altfel, și tânărul Cristian, care duce o viață uimitor de modestă, se autodescrie ca o persoană religioasă, care merge des la biserică și mărturisește că sfaturile radiodifuzate ale ierarhului i-au fost de ajutor. Tânărul își începe și filmările cu semnul sfintei cruci.
 
Munca talentatului tânăr a fost apreciată și de Arhidiaconul Mihail Bucă, protopsaltul Catedralei Patriarhale și conducătorul Grupului TRONOS.Mihail Buca: „Bravooo...un frumos omagiu adunat din culori și sudoare ! Te-am urmarit mereu cu acelasi interes si bucurie, ferice de tine si de cei care te-au educat ! ”, i-a scris acesta tânărului.
 


Domnu' Puzzle a pornit de jos și vrea să le arate tuturor că, indiferent de greutățile vieții, își pot îndeplini visele dacă au credință.
 
Într-o filmare din vara anului 2020, el și-a prezentat casa în care a locuit timp de 20 de ani cu chirie, alături de părinți: o casă mică și înghesuită, acoperită cu carton, fără baie sau apă curentă, cu WC în curte, încălzire cu lemne, dar branșată la rețeaua de electricitate și la căldura rugăciunilor.
 
Unchiul său i-a oferit spre folosință la el acasă camera în care face portretele din cuburi care l-au făcut celebru. După ce a câștigat în 2015 concursul „Românii au talent”, a primit 25.000 de euro, bani care, alături de comisioanele de la Genios - magazinul online de cuburi Rubik pe care îl administrează, l-au ajutat până la urmă să-și cumpere o casă a lui, pentru el și părinții săi, dar în mediul rural, în apropiere de București. 
 
Cu siguranță merită mult mai mult!
 
 
 
„Uitați că se poate să faci cu puțin mult!”, este lecția de viață pe care o oferă Cristian Leana.