ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Joi, 30 noiembrie, este zi de sărbătoare națională legală, cinstirea Sfântului Apostol Andrei, Ocrotitorul României și cel dintâi chemat dintre Apostoli, care a adus cuvântul Evangheliei pe pământul Dobrogei de astăzi.

Cu acest prilej:- de la ora 8.30, va fi săvârșită Sfânta Liturghie la mănăstirea „Peștera Sfântului Apostol Andrei” din localitatea Ion Corvin, județul Constanța, unde, ca în fiecare an, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, invită toți românii. Iată și Mesajul Înaltpreasfințitului Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, cu ocazia sărbătorii Sfântului Apostol Andrei și a Zilei Naționale a României - VIDEO și TEXT:

„În Dobrogea, sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei este asemenea sărbătorii pascale pentru că este o zi atât de importantă. Îl cinstim pe cel ce ne-a creștinat, pe cel ce L-a adus pe Hristos, pe cel ce a făcut posibil ca neamul nostru să fie creștin tocmai când se forma, primind numele de neam creștin.

Suntem bucuroși să întâmpinăm această sărbătoare plină de lumină, plină de har. Toți dobrogenii, dar și toți românii, să se bucure pentru că, iată, în România, Dobrogea este farul călăuzitor al credinței prin apostolul care a bătătorit pământul acesta, al Sciției Mici de odinioară, l-a creștinat și a lăsat aici urmele sale de sfințenie.

În fiecare an, la sărbătoarea sa, pe 30 noiembrie, se înnoiește sfințenia apostoliei. Ziua de 30 noiembrie este urmată de o zi de mare semnificație națională, unirea tuturor provinciilor într-o singură țară, la Alba Iulia.

Sfântul Apostol Andrei a mijlocit pentru neamul nostru la Dumnezeu să avem o singură țară, luminată de Hristos, o țară cu credință, în care să petrecem cu bucurie și nădejde toate sărbătorile și să avem, iată, pe Dumnezeu în mijlocul nostru.

Sfinte Apostole Andrei, vino cu noi și în timpul acesta și ne apără și de primejdii, și de necazuri, și ne întărește și ne luminează credința noastră, a tuturor!

Urez tuturor românilor, de aici, din Dobrogea, din locul peșterii unde a slujit Sfântul Andrei, să aveți parte de sănătate, de bucurie, de înțelepciune și să trăiți cu toții întru mulți ani!”

Urmăriți și emisiunea săptămânală a ierarhului tomitan, pe care o prezentăm, de asemenea, aici: