ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În cea mai recentă prezență a sa la emisiunea săptămânală de la Radio Dobrogea, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, s-a referit și la preconizatele restricții aberante la energie, respectiv căldură și curent, în contextul în care țara noastră nu are și nu poate să aibă probleme având în vedere independența noastră aproape absolută în ce privește resursele energetice.

„Restricțiile de la curent și căldură tulbură firea oamenilor. Nu este o logică în aceasta. Nu înțelegem. Au dispărut sursele de curent, de căldură? Sunt interese. Să ne rugăm ca Dumnezeu să dea lumină curată în mintea și conștiința cârmuitorilor, începând de la cei care sunt în vârful conducerii europene și mondiale.”, a spus IPS Teodosie (VIDEO).

„Se aud atâtea zvonuri. Bieții oameni ies să manifeste pentru necaz, sărăcie. Drept să vă spun, ca păstor, trebuie să mă exprim. Aceste restricții de la curent, de la căldură, să stabilească administrația ce temperatură să ai casă este ceva care tulbură firea oamenilor. Nu este nicio logică în aceasta. Dumnezeu ne-a dat toate. Să Îl lăsăm pe Dumnezeu, să ne rugăm la Dumnezeu ca toate cele așa zise amenințări ale răului să se transforme în raze de bine. Aceasta gândesc, așa mă rog, așa trebuie să ne rugăm cu toții preoți și credincioși pentru că vedem cât de îmbrăcate în mister au fost și măsurile din timpul restricțiilor și acum se dau la iveală niște interese”, a afirmat Arhiepiscopul Tomisului, într-o intervenție la Radio Dobrogea.

„Nu înțelegem, au dispărut sursele de curent, de căldură? N-au dispărut. De aceea, vă rog să vă rugați ca să dea Dumnezeu lumină curată în mintea și în conștiința cârmuitorilor, începând de la cei care sunt în vârful conducerii europene și mondiale. Acestea sunt niște prevederi omenești. N-au temei logic. Am îndrăznit să spun aceasta. Noi ne rugăm la Dumnezeu că este bun și iertător și ne poartă pe toți în grijă și în dragostea Sa. De la El avem nădejdea că vom merge mai departe cu viața aici pe pământ. Nu vom fi nici înghețați, nici schilodiți, nici înfometați. El face să răsară soarele peste toți, peste buni, peste răi, ne trimite ploaie”, a mai spus ÎPS Teodosie.

„Să ne ajute Dumnezeu să fim credincioși și rugători, să nu ne supărăm pe nimeni, nici pe cârmuitori, nici pe oamenii de administrație. Să ne rugăm pentru ei. Când ne rugăm unii pentru alții se face lumină și în mintea și inima celor pentru care ne rugăm. Sperăm că Dumnezeu ne ajută”, a mai transmis ÎPS Teodosie.