ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pr. Eugen Tănăsescu, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, îi pune în față oglinda lui Cristian Tudor Popescu, după ce acesta lansase acuzații de misoginism la adresa Î.P.Sale Teodosie, înfierându-l pe ierarh cu epitete greu de reprodus în scris. Însă C.T.P. nu e cel mai calificat să apere egalitatea femeilor cu bărbații, el însuși fiind un misogin devenit moralist de circumstanță...

„Am înțeles de ce CTP zbiară ca o viperă călcată pe coadă de IPS Teodosie. 

I-a stricat "teologia" lui despre femeie.

Să citim din "Femeia nu e om" - 1998, de 8 martie, Ziua femeii...Adevărul literar și artistic.

"N-am înțeles niciodată de ce păcatul originar este considerat ispita cu mărul, aplicată lui Adam și Evei. Adevăratul păcat îi aparține lui Dumnezeu și constă în crearea Evei, a femeii."

"Cu atât mai mult cu cât femeile, de fapt, nu gândesc. Cu excepțiile de rigoare, la fel de dese ca pinguinii albaștri, ele mimează gândirea omenească. Aidoma acelor „alien” din filmele SF-horror, ele împrumuta cu rapiditate din jur expresii, fraze, prefabricate întregi de „gândire”, pe care le asamblează și le debitează cu însuflețire, făra a avea cea mai mica aderență psihică la ceea ce spun. Ce se alfă în spatele acestei fațade psihologice, n-a știut și nu știe nici un bărbat. Și, după părerea mea, nici femeia nu știe ce e cu adevărat în capul ei. Ce se derulează acolo din ce-a pus PROIECTANTUL, cu milioane de ani în urmă. Și, mai ales, cu ce scop …"

"Este imposibil ca ele să tacă. Doi bărbați care nu se cunosc, lăsați singuri într-o încapere, pot tăcea minute în șir, fumând sau privind pe fereastră; două femei în aceeași situație vor recurge imediat la limbajul și conceptele minimale de contact ale speciei lor. Aidoma unor agenți secreți, femeile au un cod de comunicare propriu numai lor. Și care exclude bărbații".”, a scris pr. Eugen Tănăsescu pe Facebook.
 
„Misoginul” înfierat de CTP omagia femeile ca surse ale nobleții, frumuseții, gingășiei și dragostei
 
Același neobosit purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului a arătat că, în ciuda unor declarații rupte din context și vânturate acuzator prin spațiul public, ÎPS Teodosie prețuiește, nu discriminează femeia. Drept dovadă, pr. Eugen Tănăsescu a postat un fragment din predica Î.P.Sale Teodosie la Duminica Mironosițelor - proclamată Ziua Femeii Creștine - din anul 2020, în care afirma că „Fără femei ar lipsi noblețea, frumusețea, gingășia, dragostea jertfelnică” din lume. Cum poate fi considerat misogin autorul unei asemenea afirmații?
 

În schimb, regimul Iohannis condamnă ca „nocive” stereotipurile (a se citi: datinile) privind rolul femeilor în familie  

Sâmbătă, 8 mai 2021, președintele republicii făcea pe Facebook o postare despre „Ziua Națională a Egalității de Șanse”, unde confunda principiul egalității dintre femei și bărbați cu egalitatea de gen, vârful de lance al ideologiei (trans)gender pe care se sprijină propaganda homosexualilor.

„Ziua Națională a egalității de șanse este un bun prilej de a conștientiza o dată în plus că femeile încă se mai confruntă cu stereotipuri și prejudecăți legate de carieră și rolul în familie, tendințe negative care s-au accentuat la nivel global în contextul pandemiei de COVID-19. Violența împotriva femeilor, inegalitatea de gen și discriminarea sunt fenomene nocive, care trebuie combătute cu toate forțele”, a scris Klaus Iohannis pe Facebook
 
ÎPS Teodosie, reclamat la Consiliul Anti-Discriminare de ONG-ul lui Cristi Dănileț, pentru că nu se limitează la declarații „corecte, neutre și de susținere”, ca un activist ideologic de tristă amintire

În același context și în aceeași zi, ONG-ul VeDem Just, emanația judecătorului anti-familie normală Cristi Dănileț, informa pe facebook că l-a reclamat pe ÎPS Teodosie pentru că a vorbit despre femei la radio Dobrogea într-un mod care nu ar fi „corect, neutru, de susținere”, așa cum consideră activiștii că trebuie să vorbească „reprezentanții instituțiilor și entităților publice”.

„Asociația VeDem Just anunță publicul că a sesizat Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, în urma declarațiilor făcute de ÎPS Teodosie Petrescu cu privire la femei la un post de radio în data de 6 mai 2021. Aceasta, mai ales că astăzi marcăm Ziua egalității de șanse între femei și bărbați stabilită prin Legea nr. 23/2015”, se arată pe pagina de Facebook a asociației. 
 
„În lume necazuri veți avea, dar îndrăzniți: Eu am biruit lumea!” - „Eu sunt Calea, Adevărul și Viața”

Cum coincidențe în câmpul tactic nu există, considerăm că activarea acestor indivizi de teapa lui CTP și Cristi Danileț împotriva ierarhului tomitan nu este deloc întâmplătoare, ci reprezintă o încercare de răzbunare pentru modul mărturisitor în care ÎPS Teodosie a apărat libertatea religioasă încălcată de regimul Iohannis, lucru perceput de acesta din urmă ca un atac clerical împotriva puterii politice. În ce ne privește, suntem convinși că mișmașurile politicianiste vor eșua lamentabil, această încercare fiind pentru Arhiepiscopia Tomisului o nouă ocazie de mărturisire a învățăturii creștin-ortodoxe, care nu poate fi, în esență, nici neutră, nici „politically correct”, pentru că Hristos este capul Bisericii și Hristos este Adevărul și Lumina ce nu poate avea amestec cu întunericul și minciuna ideologică.