ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În cuvântul rostit în fața celor 20.000 de credincioși prezenți duminică la Sfânta Liturghie de la Catedrala Mitropolitană din Iași, IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei,  a vorbit despre eșecul  Referendumului, mulțumind celor care „au înțeles că este bine să mărturisească valorile de nezdruncinat ale familiei”.
 

”Sfintele moaște, mulțimea de pelerini care au vizitat Iașul în aceste zile, timpul frumos, slujba adâncă și frumoasă, sfințirea bisericii de ieri, mulțimea pelerinilor, entuziasm mult, bătrâni mulți, multe mame și mulți tați cu pruncii în brațe, parcă totul este ca un balsam, ca o adiere de seară peste rana și durerea pe care am avut-o cu o săptămână în urmă. (...) Prezența dumneavostră este ca un balsam peste durere, tristețe și peste rană”, a spus Înaltpreasfințitul Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei.

IPS Teofan a mulțumit celor care ”au înțeles că este bine să mărturisească valorile de nezdruncinat ale familiei”.
 
Celor care nu au fost la vot le cerem iertare noi, oamenii bisericii, că poate viața noastră, cuvântul nostru nu au fost atât de convingătoare, glasul nostru nu a fost atât de puternic și au ascultat alte voci. Dar acum vom duce și unii și altii crucea cea grea a consecințelor care decurg din nevalidarea referendumului închinat căsătoriei și familiei, vom duce împreună această cruce, nădăjduind că Dumnezeu ne va ajuta s-o purtăm, în pofida greutății”, a afirmat Mitropolitul Moldovei și Bucovinei.

„Este bine să recunoaștem și să mărturisim că, deși am avut o atitudine diferită unii față de alții vizavi de referendum, aproape toți românii, și cei care au fost la vot și cei care n-au fost, știu că doar un bărbat șI o femeie se pot căsători. Să-l rugăm pe Dumnezeu să ne apere, să ne păzească, să ne ocrotească cu mila sa cea bogată”, a afirmat IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei.