ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un preot catolic irlandez care a subliniat interdicția catolică a avortului și a homosexualității într-o predică recentă a declarat că episcopul său i-a interzis temporar să mai țină Sfânta Liturghie în urma comentariilor sale, relatează LifeSiteNews.

Părintele Sean Sheehy a făcut valuri mediatice în ultimul weekend din octombrie, când a ținut o predică  tranșantă, în care a prezentat condamnarea bisericii  catolică a avortului, transsexualității, contracepției și actelor homosexuale. Preotul pensionar îl acoperea pe parohul bisericii Sfânta Maria din Dieceza de Kerry.

Sheehy a denunțat „abordarea lunatică a transsexualismului" și a spus că păcatul este „galopant", așa cum se vede „în promovarea sexului între doi bărbați și două femei". Acest lucru este păcătos. Acesta este un păcat de moarte, iar oamenii nu par să realizeze acest lucru, dar este un fapt".

În urma predicii sale - în timpul căreia se pare că până la 30 de enoriași au ieșit din parohie - episcopul de Kerry, Ray Browne, l-a condamnat pe preot, spunând că comentariile sale „nu reprezintă poziția creștină".
În urma predicii sale - în timpul căreia se pare că până la 30 de enoriași au ieșit din parohie - episcopul de Kerry, Ray Browne, l-a condamnat pe preot, spunând că comentariile sale "nu reprezintă poziția creștină". 

„Voința poporului nu este criteriul pentru adevăr”.

Fără să se descurajeze, vorbind marți la Radio Kerry, Sheehy și-a afirmat declarațiile, spunând că atacurile asupra familiei pe care le-a prezentat în predica sa sunt „cu adevărat păcătoase, total contrare Scripturilor și învățăturii Bisericii".  Când a fost întrebat despre votul din Irlanda de a aproba „căsătoria" între persoane de același sex, Sheehy a răspuns că „voința democratică a poporului nu este criteriul pentru adevăr. Acesta ne vine de la Dumnezeu, și de la Scripturi, și prin învățătura Bisericii, nu prin intermediul poporului". Sheehy a fost, de asemenea, provocat să fie „mai plin de compasiune" în stilul Papei Francisc. Cu toate acestea, el a remarcat că o astfel de frazeologie a fost răstălmăcită în limbajul modern. În schimb, „compasiune" înseamnă să ajuți pe cineva, a spus el, adăugând că „cel mai mare ajutor pe care îl pot oferi oamenilor este să le ofer posibilitatea de a se pocăi de păcatele lor și de a căuta iertarea pe care Dumnezeu o pune la dispoziție prin Biserica Sa". 

De asemenea, el nu s-a sfiit să afirme că politicienii homosexuali în mod deschis, cum ar fi viitorul Taoiseach Leo Varadkar, resping legile moralității prin acțiunile lor. „Ceea ce fac ei este contrar legii naturii și, în al doilea rând, și mai important, este contrar legii lui Dumnezeu. Când te opui lui Dumnezeu, care este autorul vieții, te opui de fapt vieții  în sine. Compasiunea nu trebuie să fie niciodată în detrimentul adevărului revelat de Dumnezeu, de Iisus Hristos și de învățăturile Bisericii Sale", a adăugat preotul.

De asemenea, el și-a reiterat condamnarea promovării contracepției, spunând că aceasta duce direct la avorturi. „Mesajul de sănătate sexuală este, în esență, „dați-i drumul, faceți sex atâta timp cât nu va exista o sarcină, iar dacă există o sarcină, faceți avort"", a declarat Sheehy. „Acesta este mesajul de sănătate sexuală. Acesta este un mesaj foarte nesănătos și inuman pe care trebuie să îl transmitem oamenilor".

Episcopul atacă un preot în timp ce congregația își arată sprijinul

În ciuda faptului că între 20 și 30 de persoane au plecat de la predica sa în timpul weekend-ului, Sheehy a dezvăluit marți că s-a bucurat de un sprijin puternic din partea enoriașilor. El a declarat că după slujba de marți a primit felicitări  și că oamenii au venit în sacristie mulțumindu-i pentru cuvintele sale, spunând că „este timpul să auzim adevărul".

Sheehy a mai declarat că Browne l-a informat în privat că va fi îndepărtat de la amvon până când preotul pe care îl înlocuiește se va întoarce. Cu toate acestea, Sheehy a adăugat că nu a fost îngrijorat de cuvintele episcopului, deoarece „Știu eu însumi că ceea ce am spus nu poate fi infirmat de niciun catolic cinstit, creștin sau [de] învățătura catolică. Cred că ceea ce face el practic este că, de fapt, sacrifică adevărul sau pune botniță adevărului pentru a-i liniști pe oameni, pentru că aceștia nu vor să înfrunte realitatea cu care trebuie să se confrunte înainte de a muri, iar acest lucru este un dat."