ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Israelul, cea mai vaccinată țară din lume, are una dintre cele mai mari rate de răspândire a coronavirusului din lume, potrivit prof. Ran Balicer, expert în sănătate israelian, citat de Y Net News. Același portal israelian deplânge faptul că eficacitatea serului experimental Pfizer a scăzut la 39%. Dezastrul se petrece chiar dacă un milion de israelieni au fost deja injectați cu a treia doză. Să fie chiar vaccinul aflat în stadiu de testare sursa variantelor delta, gamma, epsilon?

Vorbim practic de un nou record de infecții, după ce numărul acestora s-a apropiat de 9000. S-au înregistrat 8.646 de cazuri pozitive, niciodată atât de multe din februarie, potrivit datelor publicate de Ministerul Sănătății israelian, care înregistrează aproximativ 143.000 de teste la o rată de pozitivitate de 6,2%, de asemenea un record.

Până în prezent sunt peste un milion de israelieni care s-au vaccinat cu a treia doză, a cărei campanie de imunizare se desfășoară într-un ritm accelerat. Dar, atunci, de ce sunt atât de multe cazuri noi?, scrie Il Messaggero preluat de RADOR și EVZ.

Drept urmare, guvernul israelian a reintrodus noi restricții demente: de miercuri, certificatul verde va fi aplicat pentru vârsta de 3 ani și peste. În centrele comerciale și zonele comerciale va fi introdus „Codul Violet”, adică prezența maximă a unei persoane la fiecare șapte metri pătrați. Măștile, obligatorii. În paralel, guvernul a aprobat o alocare extraordinară de fonduri pentru spitale pentru a-și consolida imediat structurile.

Pentru persoanele care aterizează la Tel Aviv din aproximativ treizeci de țări (inclusiv România), carantina este obligatorie, chiar dacă sunt vaccinate sau vindecate de COVID-19. De asemenea, este interzis israelienilor, în afară de cazurile excepționale, să călătorească în mai multe țări, inclusiv Marea Britanie, Spania, Turcia și Cipru.

Condițiile de călătorie pentru români

Ministerul Afacerilor Externe informează:

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 

  • Este interzis, temporar, accesul cetățenilor străini pe teritoriul Statului Israel. Informații privind situațiile de excepție pot fi consultate AICI (în aceste situații este necesară obținerea unei autorizații de intrare Entry_Permit  care se acordă de către Autoritatea de Imigrare – aplicația poate fi înregistrată la pagina de internet: https://www.gov.il/en/service/request-entry-to-israel-covid19).

 

  • Suplimentar, persoanele care pot intra în acest stat trebuie să completeze, cu 24 de ore anterior deplasării, un formular online (Inbound_Passenger_Statement). De asemenea, toate persoanele care au și cetățenie israeliană sau au rezidența în Israel, trebuie să completeze un formular Exit_Statement_Form la ieșirea din acest stat.

 

  • Persoanele cu drept de intrare ȋn Statul Israel trebuie să prezinte la ȋmbarcare un test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 72 de ore anterior îmbarcării. Suplimentar, la sosirea în Israel, se solicită efectuarea unui nou test PCR, care se achită în avans sau în aeroportul Ben Gurion.

 

Persoanele care călătoresc din România în Statul Israel (inclusiv persoanele care dețin un certificat de vaccinare împotriva COVID-19 sau de vindecare după infecția cu virusul SARS-CoV-2, emis de autoritățile israeliene) trebuie să intre în izolare pentru o perioadă de 14 zile. Măsura izolării poate fi redusă la o perioadă de 7 zile dacă persoana în cauză efectuează două teste pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 (unul după sosire și unul în a 7-a zi), ale căror rezultate sunt negative. Mai multe detalii AICI.

Cetățenii români care au fost vaccinați în România sau în afara Israelului / vindecați după infecția cu virusul SARS-CoV-2 și se deplasează în Statul Israel trebuie să respecte măsura izolării. Persoanele vaccinate sau care au fost infectate cu virusul SARS-CoV-2 au posibilitatea de a efectua un test serologic la unul dintre laboratoarele acreditate de Ministerul Sănătății din Israel. În baza acestui test se poate solicita Ministerului Sănătății ieșirea anticipată din carantină, fiind necesară completarea unui formular disponibil AICI și așteptarea unui răspuns din partea autorităților competente (prin e-mail sau SMS).

Informații suplimentare pot fi completate la pagina de internet:

https://www.gov.il/en/Departments/Guides/flying-to-israel-guidlines?chapterIndex=5.

 

  • Intrarea cetățenilor străini în Statul Israel este condiționată, de asemenea, de prezentarea unei asigurări de sănătate care să acopere inclusiv tratamentul în situația infectării cu virusul SARS-CoV-2. Mai multe informații pot fi consultate la următoarea pagină de internet:  https://www.gov.il/en/departments/news/border_closing_coronavirus_14062020.

MĂSURI PE PLAN INTERN:

Începând cu data de 16 august 2021, a fost reintrodusă obligația prezentării certificatului digital/green pass sau a unui test negativ pentru accesul persoanelor, inclusiv copii și adulți nevaccinați, în toate spațiile care funcționează conform cerințelor Green Pass, precum hoteluri, restaurante, locuri și grădini pentru evenimente, stadioane sportive etc.

Începând cu luna iunie a.c., a fost reintrodusă obligația purtării măștii de protecție în spațiile închise.

Informații generale suplimentare pot fi consultate la: https://corona.health.gov.il/en/