ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Stațiile de metrou din București construite înainte de 1990 nu au aviz și autorizație pentru siguranță la incendiu de la ISU.

Așa a declarat Marin Adrian, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov. El a explicat că, la fel ca la școli, obligativitatea acestui aviz/autorizații nu exista în acea perioadă, fiind introdusă abia din 1992, însă asta nu înseamnă că stațiile nu au fost proiectate cu respectarea normelor de siguranță la foc, potrivit digi24.ro.

„Stațiile de metrou construite înainte de 1989 nu au aviz/autorizație de la noi deoarece nu exista această obligativitate înainte de 1992. Despre cele noi nu știu. Asta nu înseamnă însă că nu respectă regulile privind siguranța la incendiu. Ele au fost proiectate ținându-se cont de aceste norme, doar că nu există avizele și autorizațiile. ISU trebuie să stabilească neregulile și măsurile care trebuie luate, toate acestea urmând să fie trecute într-o notă de control. De exemplu, s-a constatat că ușile de la stațiile de metrou nu sunt deschise așa cum trebuie, o parte fiind blocate”, a declarat Marin Adrian, purtătorul de cuvânt al ISU Bucuresti.

Jurnaliștii au solicitat ISU să arate dacă statiile de metrou au numărul de căi de evacuare prevăzute de norme, hidranți, sistem de evacuare a fumului și dacă ușile au lățimea corespunzătoare fluxului de călători. 

Reprezentanții ISU au răspuns că „s-a efectuat o verificare tehnică de specialitate în urma căreia s-a constatat că o parte dintre cele sesizate se confirmă”.