ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ISU București-Ilfov s-a constituit parte civilă în procesul căpitanilor Antonina Radu și Petrică George Matei, acuzați că au făcut controale la Club Colectiv fără a lua măsurile legale în privința respectării normelor PSI, cu aproximativ 30.000 de lei pentru intervenția în urma incendiului din 30 octombrie, scrie Ziarul Financiar.

Căpitanii Antonina Radu și Petrică George Matei au fost arestați preventiv și trimiși în judecată de DNA pe 4 decembrie, fiind acuzați de încălcarea atribuțiilor de serviciu, deoarece au făcut verificări în clubul Colectiv fără a lua măsurile legale în privința respectării normelor PSI.

"Prin încălcarea atribuțiilor de serviciu de către inculpații cpt. Radu Antonina și cpt. Matei George Petrică, la momentele controalelor efectuate la Clubul Colectiv aparținând SC Colectiv Club SRL, dar și prin efectuarea unor acte contrare atribuțiilor de serviciu în timpul programului de lucru, cei doi au creat premisele, în condițiile permiterii funcționării societății în lipsa autorizației pentru securitate la incendiu, producerii dezastrului din 30.10.2015, consecința fiind prejudicierea Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov cu suma de 29.680 lei, reprezentând costurile efectuate cu prilejul intervenției în urma incendiului de la data menționată, costuri constând în utilizarea autospecialelor de intervenție, precum și cheltuielile cu personalul implicat în intervenție", se menționează în rechizitoriu