ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cristian Ivan, cunoscut dezvoltator de software român, a murit subit, marți 4 aprilie. Vestea a fost anunțată de către jurnalistul Adrian Mihălțianu, pe Twitter, unde Ivan era foarte activ. transmite R3media.

„Azi au murit, separat, doi oameni tineri pe care-i urmăream cu plăcere pe social media.
@menetz, de aici, și Cristina Alexandru, de pe Fb”, a scris el, aseară.

„@Menetz”, așa cum era cunoscut Ivan pe Twitter, era un cunoscut specialist în software, fiind manager al Codesignum Technologies, firmă care se ocupa  cu dezvoltarea de aplicatii pentru iPhone.

Ivan era vaccinat cu trei doze de AstraZeneca, conform propriilor postări. Totodată, era critic cu românii care au avut îndoieli față de vaccin. Într-o postare îi numește tâmpiți pe cei aleg să nu se vaccineze.

 

 

 
De altfel, postarea fixată pe contul său de Twitter făcea referire la faptul că în ultimii doi ani, opozanții restricțiilor și a obligativităților au făcut referire la Biblie, Constituția României sau romanul 1984 al lui George Orwell.

 
Al doilea caz menționat este cel al Cristinei Alexandru, decedată în aceeași zi. Tânăra se lupta în ultimii ani cu o boală autoimună. Anunțul nefericit a fost făcut de fratele ei, Dragoș Alexandru:
 
„Dragi prieteni ai Cristinei, sunt Dragoș, fratele ei. De câțiva ani, boala ei autoimună a imobilizat-o destul de mult, iar de aproape 2 ani, se deplasa foarte puțin. Ați fost prietenii ei aici, legătura ei cu lumea. Dezbătea tot felul de probleme cu voi, vă scria despre cărți, filme, oameni, întâmplări. Mulți dintre oamenii care ar trece prin durerile cumplite pe care le avea de ani buni și ruperea de o viață socială anterioară normală, ar fi abandonat demult lupta. Nu, Cristina. I-am spus-o de multe ori, am scris la mine pe pagină, că este unul dintre exemplele mele de tărie mentală. Dacă aici, la pagina ei vă povestea atâtea lucruri, imaginați-vă ce discuții aveam noi. Deși acum 2 săptămâni când am venit de la controlul doctorului ei, ni s-a spus că nu mai sunt soluții, ea a continuat să spere și să-mi spună zilele trecute: ”Neau, te rog să-ți planifici săptămâna viitoare să mă mai duci la doctor, la control.”  Mi-a spus cu câteva zile înainte că a visat foarte frumos, am cerut să-mi povestească, dar mi-a zis, că avem timp zilele ce urmează. Însă, duminica ce a trecut a trebuit să chemăm salvarea, nu mai putea respira. Nu am mai aflat despre visul ei. Inima surorii mele a încetat azi. Drum bun, Surioară ! Dumnezeu să te odihnească !”, a scris fratele Cristinei.