ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Potrivit unui studiu recent citat de Realitatea.md, măsura excesivă de lockdown pe care o cereau toți psihopații sistemului în timpul pandemiei COVID-19 a făcut ca oamenii să piardă noțiunea timpului. Cercetătorii scoțieni au descoperit că oamenii au făcut erori atunci când au încercat să își amintească evenimentele din 2021, constatări care sunt în concordanță cu lacunele de memorie pe care le experimentează persoanele care au făcut închisoare.

Izolarea din pandemie s-a simțit pentru creier ca statul în închisoare

„Amintirea momentului în care au avut loc evenimentele din trecut devine mai dificilă pe măsură ce trece mai mult timp. În plus, activitățile și emoțiile oamenilor pot influența percepția lor asupra trecerii timpului”, a declarat coautorul studiului, Arash Sahraie.

Studiile anterioare au legat infecția cu COVID-19 de contracția creierului, pierderea memoriei și „orbirea feței”, dar echipa lui Sahraie a fost interesată să afle cum a afectat închiderea pandemiei „percepția timpului de către oameni”.

„Izolarea socială rezultată în urma închiderii COVID-19 a avut un impact semnificativ asupra activităților și emoțiilor oamenilor, iar cercetările anterioare au arătat că pandemia a declanșat distorsiuni în percepția timpului de către oameni”, a adăugat profesorul de la Universitatea din Aberdeen.

Studiul a analizat răspunsurile la un sondaj realizat în 2022, în care 277 de participanți au fost rugați să asocieze evenimentele cu anii în care au avut loc, variind între 2016 și 2022.

Subiecții au fost chestionați cu privire la momentul în care au avut loc evenimente majore și au completat un chestionar despre sănătatea lor mintală.

În timp ce amintirile îndepărtate au adunat mai multe erori, cercetătorii au constatat că abilitățile oamenilor de a-și aminti evenimentele din 2021 au fost deficitare. Unii respondenți chiar au potrivit evenimentele cu trei sau patru ani înainte, scrie și New York Post.

Concluzia a fost că mulți dintre participanții la studiu au avut dificultăți în a-și aminti momentul evenimentelor care au coincis cu închiderile COVID-19. De fapt, rezultatele „sunt similare cu cele raportate anterior pentru deținuții din închisori”.

STUDIUL (PDF) menționat și de MedicalXpress AICI, este acum citat de presa covidistă ca cea preluată de MSN care cerea închiderea oamenilor în case, ca și cum n-ar avea nici o responsabilitate la această bestialitate anti-umană.