ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Traian Băsescu a spus că în România armata ar trebui să fie obligatorie. Asta, pentru că rezerviștii actuali nu mai au vârsta la care să mai poată fi mobilizați în caz de război, iar România trebuie să reziste aproape o lună până la venirea NATO în caz de probleme la frontiere, relatează RomâniaTV.

Armata obligatorie în România? Traian Băsescu spune că, pentru a crea un număr suficient de militari, este necesară reintroducerea stagiului militar obligatoriu pentru securitatea noastră. „Nu vreau să creez panică, Armata României va face fata. Dotarea Armatei este o prioritate zero și în România este necesara introducerea armatei obligatorii. Nu se ia aceasta decizie din lașitate”, a spus Traian Băsescu în exclusivitate la România TV.

„În cazul unei invazii ce înseamnă 2.000 de pușcași marini la Kogălniceanu și 1.000 de militari străini la Cincu, sub comandă franceză? Înseamnă nimica toată. Trebuie să ai o armată care să îți permită să reziști 45, 60 de zile, până când NATO își mobilizează resursele de război să te poată ajuta, NATO nu vine de a doua zi”, mai spune Traian Băsescu.

De altfel, tot mai multe țări din Europa au decis sau sunt în diverse stadii legislative în ceea ce privește armata obligatorie.  Cea mai recentă este Marea Britanie. Citiți detalii AICI