ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pentru prima dată în acest an, România este sub nămeți, la propriu. A nins în ultimele ore mai mult decât în toată iarna de până acum. Sudul țării s-a aflat sub coduri roșii și portocalii de viscol puternic, informează B1 TV. Cele mai grave situații au fost în   Buzău, Tulcea și Brăila, acolo unde toate drumurile naționale și județene au fost închise.
 
Departamentul pentru Situații de Urgență informează, joi dimineața, că se acționează pentru degajarea zăpezii de pe carosabil și deblocarea persoanelor ce au fost afectate, pentru împrăștierea de materiale antiderapante, cât și pentru repunerea sub tensiune a liniilor electrice în 16 județe - Brăila, Bihor, Bistrița-Năsăud, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Constanța, Galați, Giurgiu, Harghita, Ilfov, Ialomița, Prahova, Suceava, Tulcea, Vrancea - și în municipiul București, aflate sub cod portocaliu și roșu.

Potivit Agerpres, este afectată circulația rutieră pe autostrada A2 pe tronsonul București - Fetești, pe 20 de segmente de drumuri naționale (DN 2D, DN 21, DN 2B - Brăila, DN 1H - Bihor, DN 1A - Brașov, DN 21, DN 3, DN 31, DN 3A - Călărași, DN 24D - Galați, DN 12C, DN 13B - Harghita, DN 2C, DN 21A, DN 2A - Ialomița, DN 1A, DN 1B, DN 71 - Prahova, DN 23B, DN 2 - Vrancea), pe 6 drumuri județene (DJ 203, DJ 211 - Brăila, DJ 608A - Caraș-Severin, DJ 251, DJ 242A - Galați și DJ 685 - Hunedoara) și pe un drum comunal (DC 134 - Cota 1400), potrivit unei postări pe pagina de Facebook a DSU.

Este în continuare închisă circulația rutieră pe toate categoriile de drumuri de la nivelul județelor Brăila, Buzău, Ialomița și Tulcea până la ieșirea de sub avertizarea cod roșu, precizează sursa citată.

Traficul aerian se desfășoară în condiții de iarnă pe aeroporturile din zonele aflate sub avertizare.

În ceea ce privește traficul feroviar, este în continuare blocată circulația pe secțiunea 502 între stațiile Ilva Mică (Bistrița-Năsăud) și Vatra Dornei (Suceava), iar pe celelalte secțiuni traficul a fost reluat cu locomotive diesel până la repunerea sub tensiune a instalației electrice. Pe celelalte tronsoane de cale ferată din zonele aflate sub avertizare/atenționare, circulația s-a desfășurat în condiții de iarnă.

Sunt suspendate manevrele în toate porturile maritime, Bara Sulina și Canalul Dunăre - Marea Neagră.

În PTF Giurgiu, traficul este restricționat pentru autovehiculele cu masă mai mare de 12 tone la solicitarea părții bulgare, din cauza ninsorilor din această țară, iar în PTF Nădlac se desfășoară pe o singură arteră pe sensul de ieșire din cauza afectării unei copertine.

Conform DSU, la ora 6,30 erau nealimentate cu energie electrică 180 de localități din 19 județe (Alba, Bihor, Brăila, Buzău, Bistrița-Năsăud, Cluj, Covasna, Dâmbovița, Galați, Giurgiu, Harghita, Ilfov, Maramureș, Mureș, Prahova, Sibiu, Satu Mare, Sălaj și Vrancea), fiind afectați 88.227 de consumatori finali, unde acționează 141 echipe de intervenție
 
Cursurile vor fi suspendate pentru ziua de joi în scolile din județele Ialomița, Călărași, Brăila și Buzău, a informat Ministerul Educației.

„Prin Hotărârea nr. 1 din 05.02.2020 a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Ialomița, s-a hotărât suspendarea cursurilor în unitățile de învățământ preuniversitar în ziua de 06.02.202”, a transmis ISU Ialomița.

Meteorologii au anunțat o avertizare cod roșu de viscol și vânt în zona montană din nouă județe, în vigoare de miercuri seara până joi dimineață. Pentru Capitală au anunțat cod portocaliu de vânt și ninsoare.

Avertizarea e valabilă începând de miercuri, de la ora 18, până joi dimineața, la ora 8. Meteorologii au anunțat viscol puternic, cu rafale de peste 100-120 de km/h și vizibilitate redusă spre zero în zona județelor Prahova, Dâmbovița, Argeș, Brașov, Buzău.