ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Abuzurile comise în timpul stării de urgență continuă să iasă la lumină. O bătrână de 86 de ani, cu o pensie de doar 800 de lei, spune că a fost amendată cu 10.000 de lei pentru că, pe 7 aprilie, a ieșit din casă mai devreme cu jumătate de oră față de cum prevedea ordonanța militară, relatează bzi.ro.

Bătrânica s-a grăbit pentru că din cauza problemelor medicale merge încet și a vrut să termine cumpărăturile în cele două ore pe care le avea la dispoziție. Maria Trofin, o ieșeancă în vârstă de 86 de ani, a povestit pentru bzi.ro cum a decurs întâlnirea cu polițistul.

„Eu locuiesc singură, soțul meu fiind decedat de mulți ani. Știam că trebuie să ies după ora 11:00. Eu sunt bătrână și merg mai greu. Ceasul meu arăta că mai sunt câteva minute când am ieșit din casă. Am mers la piață să-mi cumpăr ceva de mâncare și să-mi iau pe urmă niște medicamente.
Până la ora 13:00, trebuia să fiu înapoi. Stau destul de departe de piață și trebuia să ajung și la farmacie, pentru a-mi lua niște medicamente.
Eu am lucrat la o farmacie și știu foarte bine ce înseamnă lupta cu acest virus. Aveam mască de protecție, aveam mănuși... Aveam și declarație pe propria răspundere! Dar domnul polițist nici nu a vrut să audă! M-am rugat de el să mă înțeleagă. M-am umilit în fața lui, însă... degeaba! Mi-a spus că mă amendează pentru că am încălcat legea. Nu am vrut să semnez procesul-verbal și, atunci, a spus că îmi arată el mie ce poate face! Nu am semnat pentru că am considerat că nu am greșit cu nimic. Mi-a zis că voi plăti scump pentru ce am făcut, că o să-mi vând casa!", povestește bătrâna, potrivit bzi.

Bătrâna din Iași susține, printre lacrimi, că nu a mai fost vreodată amendată și că nu își permite să plătească această sumă.

„Eu nu am vrut să încalc legea. N-am luat o amendă în viața mea! M-au nenorocit! De unde să scot o sută de milioane acum?! Eu am o pensie de aproape 800 de lei. Plătesc întreținerea, îmi iau pastile și... s-au cam terminat banii. De unde să plătesc eu acum amenda asta așa de mare?!", a mai spus, printre lacrimi, bătrâna.
 
De când a aflat de amenda primită, femeia susține că nu mai poate dormi noaptea. „Nu pot să mai închid ochii noaptea! Mi-e frică să nu vină acel polițist și să-mi ia casa!", se plânge bătrîna.

Maria Trofin a contestat în instanță procesul-verbal, sperând să fie iertată de amendă.