ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După slujbă arhierească din Duminica Vameșului și a Fariseului, susținută de PS Ambrozie, Icoana Minunată a Maicii Domnului de la Letca Nouă revarsă iarăși lacrimi de mir (foto/video)

În data de 21 februarie 2021, când Biserica Ortodoxă s-a aflat în Duminica a XXXIII-a după Rusalii (a Vameșului și a Fariseului), Preasfințitul Părinte Episcop Ambrozie, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a săvârșit Sfânta Liturghie în Biserica „Nașterea Maicii Domnului” a parohiei Letca Nouă din Protopopiatul Mihăilești.

În cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa a vorbit celor prezenți despre perioada TRIODULUI, una dintre cele trei perioade liturgice ale anului bisericesc și a explicat pericopa evanghelică rânduită de Biserică a se citi la Sfânta Liturghie, care face referire la Pilda Vameșului și a Fariseului.

„Parabola Vameșului și a Fariseului, pe care am ascultat-o astăzi în prima duminică din perioada Triodului, este un îndemn pentru fiecare dintre noi să venim aici în casa lui Dumnezeu, în sfânta Biserică, să ne recunoaștem mai întâi păcatele și apoi să cerem de la Dumnezeu iertare și mila pentru sufletele noastre”, a spus Preasfinția Sa.

Credincioșii prezenți au avut bucuria duhovnicească de a se închina la Icoana Maicii Domnului de la Letca Nouă, care a primit de curând ferecătură de argint filigran și pietre scumpe. Săptămâna aceasta, la ziua de cinstire a Sfântului Mucenic Teodor Tiron, este pentru prima dată când plânge din nou icoana de la Letca Nouă de când a fost împodobită cu frumoasa ferecătură. Minunea aceaste s-a mai petrecut și în anii trecuți. Credincioșii prezenți au primit iconițe și ultimele numere ale revistelor „Familia Ortodoxă" și Lumea Credinței.

Triodul precede perioada Penticostarului și urmează celui mai lung interval din anul bisericesc, perioada Octoihului. Această perioadă durează zece săptămâni, dintre care trei sunt pregătitoare pentru Postul Sfintelor Paști, șase reprezintă perioada propriu-zisă a postului, iar ultima este Săptămâna Sfintelor Pătimiri ale Mântuitorului nostru Iisus Hristos. 

După emoționanta slujbă arhierească din Duminica Vameșului și a Fariseului, Icoana Minunată a Maicii Domnului a revarsat iarăși lacrimi de mir. Maica Domnului, apără-ne pe noi, păcătoșii!, a transmis un preotul paroh de la Letca, Mihai Taraș, prezentând și fotografii.  

VIDEO: