ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Arhiepiscopia Clujului anunță că va scoate în procesiune Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Nicula, vineri, la sărbătoarea Izvorului Tămăduirii.

Icoana făcătoare de minuni de la Nicula va fi scoasă în procesiune în orașele Cluj-Napoca și Bistrița.„Pentru a oferi o mângâiere sufletească bolnavilor, care suferă în spitale sau la casele lor de pe urma noului coronavirus, dar și pentru a-i întări pe medici și pe cei care muncesc în spitale pentru ușurarea suferințelor fraților noștri, Arhiepiscopia Clujului va scoate în procesiune Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Nicula, în ziua de vineri, 24 aprilie 2020, la sărbătoarea Izvorului Tămăduirii”, se arată într-un comunicat al Arhiepiscopiei.

Icoana va fi purtată în procesiune, într-o mașină, în spațiul deschis din spate, în Cluj-Napoca, în intervalul orar 10-12 și în Bistrița, în intervalul orar 15-17. Mașina care va purta Icoana va merge, în intervalul menționat, fără oprire în zona spitalelor și a principalelor biserici.

„Credincioșii, medicii, personalul medical, precum și pacienții sunt rugați să respecte cu strictețe măsurile de siguranță sanitară și de distanțare, să nu iasă din case sau spitale, ci să urmărească întreaga procesiune de la ferestre, rugându-se Maicii Domnului.

Prin acest gest, Arhiepiscopia Clujului vrea să-i asigure pe toți de întreaga solidaritate sufletească, de rugăciunile ierarhilor și ale preoților pentru tot sufletul creștinesc cel necăjit și întristat și mai ales de binefăcătoarea mijlocire a Sfintei Fecioare, prin icoana sa făcătoare de minuni, care aduce mângâiere în credință și întărire în nădejde", mai precizează Arhiepiscopia Clujului.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews