ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un club de fotbal englez a anunțat că își va reduce capacitatea stadionului la 9.999 de locuri, astfel încât fanii să nu fie nevoiți să prezinte pașapoartele COVID la intrare, potrivit LifeSite News. 

Carlisle United a publicat ieri anunțul pe site-ul său oficial, confirmând că "nu va fi necesară prezentarea statutului de vaccinare" pentru a intra pe stadionul Brunton Park din Carlisle, Anglia.  

Anunțul vine după ce Parlamentul britanic a aprobat ieri utilizarea pașaportului COVID pentru spațiile mari și după ce premierul Boris Johnson a anunțat că țara va trece la "planul B" de restricții de iarnă. 

În cadrul "planului B", localurile cu o capacitate de 10.000 de persoane sau mai mult trebuie să ceară fie o dovadă de vaccinare împotriva COVID-19, deseori denumită "pașaport COVID", fie un test negativ, nu mai vechi de 48 de ore, care să fie prezentat la intrare.  

Capacitatea revizuită a Brunton Park, de 9 999 de locuri, se situează sub pragul de 10 000 de persoane, ceea ce înseamnă că stadionul nu mai trebuie să aplice cerința privind pașaportul COVID.  

Stadionul putea găzdui anterior până la 17.949 de fani, deși, potrivit Daily Mail, prezența pe stadion nu a depășit 8.000 de spectatori până acum în acest sezon.  

În plus, clubul a anunțat că suporterii nu vor mai fi obligați să poarte mască, decât în interior.