ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


„Tramvaiul Centenarului – Iași, capitala renașterii naționale” este mijlocul de transport care aduce în prim plan o filă importantă din istoria orașului Iași, „vorbind” despre statutul de capitală de război al acestui oraș în perioada 1916-1918. Initiativa apartine Asociației Pasionaților de Transport Public „Tramclub” Iași.

„Tramvaiul Centenarului – Iași, capitala renașterii naționale” a fost prezentat duminică, la ora 11.00, în rondul din Târgu Cucu, scrie ziaruldeiași.ro  Mijlocul de transport este personalizat grafic cu portretele Regelui Ferdinand, Reginei Maria și ale altor politicieni ai vremii. Zeci de ieșeni au participat la eveniment.

„Tramvaiul readuce în prim-plan prin limbaj grafic statutul de capitală de război a orașului Iași în perioada Primului Război Mondial”, spun inițiatorii proiectului. 

În urmă cu o lună acest tramvai era galben, la fel ca cele mai multe din oraș. Acum, este pictat și poartă portrete ale personalităților și cladirile reprezentative din perioada în care Iașul a fost capitala de război. În interior, tapițeria a fost refăcută în ton cu cea de acum 100 de ani.

 Studenții Universității de Arte sunt cei care au personalizat fiecare detaliu.