ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Înțeleg că pentru președintele Johannis, care a vorbit astazi la sedinta CSM, faptul că Justiția este câmp tactic pentru SRI nu creează probleme. 

Asta ne arată, o dată în plus, după ce a pus ștampila de "fanatici religioși" pe cele trei milioane de cetățeni care au semnat pentru definirea Familiei, faptul că ''garantul'' nu cunoaște Constituția și ce implică separarea puterilor în Stat, iar pornirile lui sunt totalitare.  

Acum înțelegem de ce legea Big Brother a trecut în tandemul Cioloș - Johannis, anul trecut. 

Individul care a căzut fortuit într-un joc cu miza națională, urcat în scaun de servicii prin uriașa diversiune mediatică a votului din diaspora, este un personaj care riscă să rămână o relicvă a totalitarismului globalist, a corporatocratiei camuflate în spatele regimului Obama, un pericol nu numai la adresa Democrației, dar și la adresa Suveranității și Independenței României. 

România trebuia să devină o colonie tâmpă, în care Klemm să devină adevăratul conducător al statului, cu ajutorul Binomului (Servicii + DNA). 
Eram deja un stat autoritarist condus de gaulaiteri din servicii și partide, cu o Justiție și mass media infestată de acoperiți. 

Astăzi aflăm că noua administrație americană, condusă de ortodoxul Pribus, a dat un ordin de retragere a ambasadorilor puși de democrați. 

După preluarea puterii de către Trump, în ciuda eforturilor disperate ale corporatocratiei, strategia SUA va fi redesenată, mai ales prin detensionarea previzibilă a relațiilor cu Rusia (unde suntem descoperiți, întrucât noi eram destinați ca vârf de lance în strategia de asmuțire a vecinului din Est) și încercarea de îndiguire a Chinei, unde Rusia și SUA pot să continue cooperarea. 

Într-un interviu excepțional realizat de Le Figaro cu geopolitologul Caroline Galactéros, preluat astăzi de Evenimentul Zilei, în care ideea de baza este aceea că o alianța între Putin și Trump poate salva o Europă în dezagregare, aceasta declara printre altele:
 
"La Washington, vechea administrație face tot ce poate pentru a-l închide pe noul președinte într-o capcană care să-l împiedice să-și pună cu bine în aplicare proiectul de resetare a relațiilor cu Moscova. Este vorba de a-l băga într-o fundătură de inacțiune strategică și de a-l face să se teamă că, dacă persistă, va fi acuzat de opinia publică, spălată metodic pe creier, nici mai mult, nici mai puțin, decât de trădarea intereselor naționale prin dorința de a dialoga, în sfârșit inteligent, cu Rusia.

Ne aflăm în plin delir și nu ar fi de mirare să auzim curând de posibile „schimburi de informații cu inamicul” pentru a-l discredita și mai mult pe noul președinte și a-i zădărnici proiectele. (...) 

Președintele rus este prea abil și preferă un triumf modest, în timp ce Barack Obama și Hillary Clinton se prăbușesc într-un eșec fulgerător și zgomotos." 

În aceste condiții de modificare totală, ba chiar de resetare a parteneriatelor ce redesenează cu rapiditate harta geopolitică a lumii, România are nevoie de dinamism și puterea de a reface punțile cu statele din jur,trebuie să se propună ca liant în noua relație strategică ce începe între SUA și Rusia, mai precis trebuie să iasă din minoratul stupid la care a fost supusă și în care s-a complăcut în ultimile decenii. 

Practic, lipsită de legături cu țările tratatului de la Vișegrad, retractilă în relațiile cu Turcia, având relațiile înghețate cu Rusia în siajul propagandei vechii administrații americane conduse de o corporatocrație belicoasă, dizarmonică în relațiile politice și mai ales economice cu China - ca să mă refer doar la statele importante și să nu atingem problema vecinătăților directe -, România nu poate deveni interesantă pentru nouă putere din SUA, partenerul nostru strategic. 

Trebuie să tăiem cordonul ombilical cu Bruxelles-ul și să redescoperim feedback-ul în relația cu Washingtonul. 

Putem lăsa în continuare viața social-politică la cheremul Binomului, care a creat în România un stat paralel? 

Poate președintele Johannis să aibă capacități de mediere între marile puteri ale lumii? 

Sigur că numai întrebările în sine pot să stârnească zâmbete. 

Sistemul securistoid al poliției politice precum și presiunea poliției financiare de pe firmele românești trebuie stopate imediat!

Inițiativa trebuie luată rapid și sigur de Parlament și Guvern, precum și de ONG-urile care au libertate de exprimare, adică nu sunt stipendiate de corporatocrația financiară "Soros". 
 
Chiar și la nivel de administrații locale trebuie rapid să avem deschideri cu primării sau regiuni din statele unde politica noastră externă a fost complet anchilozată. 

Pentru aceasta, avem de îndeplinit o singură condiție: trebuie să înțelegem rapid că actualul modus vivendi, falimentar și distructiv, trebuie lăsat în urmă ca un stârv al eșecului programatic. 

Din găini care au capetele tăiate și se zbat agonic și violent, fără o țintă, trebuie să redevenim ulii.  Zigzagul unei politici stropite acefal nu poate să mai țină locul unui drum care să ne dea o perspectivă de ansamblu și să aibă o țintă majoră care sa dea greutate viitorului unei țări importante a Europei.