ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O imagine care ar trebui să inspire pioșenie și emoție s-a transformat în subiect de ironii și comentarii acide pe rețelele de socializare. Și nici nu avea cum să nu treacă neobservată Ieslea de Crăciun din acest an, din centrul Timișoarei, ajunsă viral pe Facebook. Pentru că Ieslea instalată de edilii orașului este cu totul „specială”: pruncul Iisus apare dat cu ruj, iar în loc de magi și Fecioara Maria pot fi admirate manechine și păpuși din plastic. Iar manechinul care o întruchipează pe Fecioara Maria este și coafat și pensat, informează pressalert.ro


Nicolae Robu a declarat, joi, în cadrul conferinței de presă de la Primăria Timișoara, că ar putea fi vorba de artă modernă și a recunoscut că nici el nu înțelege prea bine aranjamentul de Crăciun din centrul orașului. „Nu mă pronunț eu, așa i-au văzut creatorii pe magi, că presupun că sunt magi cei care apar acolo. Nu am văzut ieslea, dar nu vreau să comentez lucrurile astea. Ce să fac eu ca primar? Să fiu și designer vestimentar? Trebuie să fim mai deschiși, așa o fi arta modernă. Mergeți să vizitați Muzeul Vaticanului, secțiunea de artă contemporană, și o să vedeți și acolo tot felul de lucruri care, pentru un neinițiat, cum mă declar eu, mă șochează, dar asta nu înseamnă că n-are valoare. Eu sunt foarte tolerant și consider că nu sunt eu inițiat să înțeleg această simbolistică. Este o chestiune de gust, de inițiere. Dacă este frumos sau nu, potrivit sau nu, nu pot eu să judec peste tot”, a afirmat Nicolae Robu.