Președintele Igor Dodon laudă trupele ruse de menținere a păcii din Transnistria, considerând că misiunea lor este una de succes și că trebuie menținute în continuare pe teritoriul Republicii Moldova.
 
Dodon, a declarat miercuri, în timpul întâlnirii cu liderul Transnistriei, Vadim Krasnoselski, că misiunea de menținere a păcii de pe Nistru trebuie susținută în continuare. El împărtășește poziția separatiștilor de la Tiraspol în privința prezenței „trupelor ruse de menținere a păcii" în Transnistria și s-a pronunțat, la unison cu Vadim Krasnsoselski, împotriva modificării actualei operațiuni de menținere a păcii de pe Nistru în una cu mandat internațional, comentează Deschide.md.

„În pofida declarațiilor politice din partea unor jucători politici de la Chișinău, poziția mea este una cunoscută. Consider că operațiunea de menținere a păcii este una de succes. Datorită acestei misiuni, noi avem stabilitate și trebuie s-o susținem în continuare„, a declarat Igor Dodon, potrivit unei înregistrări video postate pe pagina sa Facebook.
 
„Ne-am expus împotriva apelurilor din partea unor actori internaționali privind o eventuală reformatare la etapa actuală a operațiunii de pacificare de pe Nistru, fără a ține cont de necesitatea realizării unei reglementări politice ample a diferendului transnistrean, doar prin modalități pașnice", a scris ulterior Dodon într-o altă postare pe Facebook.

Mai mult, Dodon susține că trebuie consolidate eforturile în vederea menținerii actualului format de pacificare.

El și-a manifestat recunoștința față de Federația Rusă pentru activitatea contingentului rus de pacificatori, pentru funcționarea eficientă și continuă a misiunii de pacificare, pentru eforturile depuse în scopul păstrării păcii la Nistru", conform Deschide.md.Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews