ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Igor Dodon laudă trupele ruse de menținere a păcii din Transnistria, considerând că misiunea lor este una de succes și că trebuie menținute în continuare pe teritoriul Republicii Moldova.
 
Dodon, a declarat miercuri, în timpul întâlnirii cu liderul Transnistriei, Vadim Krasnoselski, că misiunea de menținere a păcii de pe Nistru trebuie susținută în continuare. El împărtășește poziția separatiștilor de la Tiraspol în privința prezenței „trupelor ruse de menținere a păcii" în Transnistria și s-a pronunțat, la unison cu Vadim Krasnsoselski, împotriva modificării actualei operațiuni de menținere a păcii de pe Nistru în una cu mandat internațional, comentează Deschide.md.

„În pofida declarațiilor politice din partea unor jucători politici de la Chișinău, poziția mea este una cunoscută. Consider că operațiunea de menținere a păcii este una de succes. Datorită acestei misiuni, noi avem stabilitate și trebuie s-o susținem în continuare„, a declarat Igor Dodon, potrivit unei înregistrări video postate pe pagina sa Facebook.
 
„Ne-am expus împotriva apelurilor din partea unor actori internaționali privind o eventuală reformatare la etapa actuală a operațiunii de pacificare de pe Nistru, fără a ține cont de necesitatea realizării unei reglementări politice ample a diferendului transnistrean, doar prin modalități pașnice", a scris ulterior Dodon într-o altă postare pe Facebook.

Mai mult, Dodon susține că trebuie consolidate eforturile în vederea menținerii actualului format de pacificare.

El și-a manifestat recunoștința față de Federația Rusă pentru activitatea contingentului rus de pacificatori, pentru funcționarea eficientă și continuă a misiunii de pacificare, pentru eforturile depuse în scopul păstrării păcii la Nistru", conform Deschide.md.