De la o zi la alta, tot mai multe localități de peste Prut semnează, într-un gest simbolic, Declarația de Unire cu România. Demersul celor 11 localități l-a făcut pe președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, să anunțe, miercuri, că 53 de primării au semnat declarații ”pro-statalitate” și împotriva unirii cu România. Iar sute de localități care se vor alătura acestui demers, a precizat liderul dela Chișinău, potrivit Unimedia.info.

”Cei care au vrut să testeze cât de patrioți și stataliști pot fi moldovenii, acum pot vedea rezultatele. În mai putin de 24 de ore, majoritatea consilierilor din peste 50 de primării au semnat declarații pro-statalitate și anti-unire. În fiecare zi, numărul acestora va tot crește și crește, sute de localitati vor semna declarații în sustinerea statalității Republicii Moldova. Moldova are demnitate, Moldova are viitor! Ideologii unioniști au obținut exact inversul la ce și-au propus. În loc de unire, vor primi patriotism pentru Moldova”, a scris Dodon pe Facebook.

„Cu excepția câtorva aleși locali rătăciti sau cumpărați cu bani, restul cetățenilor se opun categoric oricărei declarații sau acțiuni unioniste. Unionismul este nu doar anticonstituțional și penal. Unionismul este expresia umilinței naționale și a trădării de țară. Regret că unii au căzut pradă acestei molime ideologice”, a adăugat Dodon.

În ultimele două săptămâni, 12 localități din Republica Moldova au semnat o declarație simbolică de unire cu România, aspect ce a atras nemulțumirea președintelui Republicii Moldova.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews