ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, face noi declarații scandaloase la adresa României. Liderul pro rus de la Chișinău susține că o unire a Republicii Moldova cu România nu poate fi admisă, iar cetățenii care se pronunță împotriva statalității Moldovei trebuie declarați în afara legii, potrivit Agora.md.

Președintele de la Chișinău, Igor Dodon, a reiterat că nu poate să fie admisă o unire cu România, susținând necesitatea declarării în afara legii a cetățenilor care se pronunță împotriva statalității Moldovei, adică pentru unirea cu România, transmite Agora.

Pentru a-și explica opoziția față de unire, Dodon a recurs la o metaforă, spunând că România va suferi de ”indigestie” dacă va încerca să ”înghită” Republica Moldova.

Conform liderului de la Chișinău, scenariul unei uniri înseamnă un război civil în Republica Moldova, iar ”indigestia” se referă la lichidarea statului român, întrucât ”mai sunt alții care nu sunt prea bucuroși că fac parte din România”.

”Noi ne-am pronunțat cu un proiect de lege, propunem același lucru care există în România - cei care se pronunță deschis pentru lichidarea statului românesc sunt considerați în afara legii. Sunt interziși, sunt arestați etc. Noi trebuie să facem același lucru”, a declarat într-un discurs liderul de la Chișinău.

Dodon a avertizat că în 2018 se va încerca destabilizarea situației din țară prin organizarea de evenimente dedicate aniversării a o sută de ani de la Marea Unire, precum și de la unirea din 27 martie 1918 a Basarabiei cu Regatul României.

”Atunci când câteva mii de cetățeni români vor încerca să treacă în marș de la frontieră până în Chișinău, iar zecilor, miilor și milioanelor de cetățeni... acest lucru nu le place, ei ar putea răspunde cu unele acțiuni. În legătură cu acest lucru, nu avem nevoie de destabilizarea situației”, a declarat președintele Republicii Moldova.