Cel mai așteptat film al anului devine astfel și cel mai mare succes de casă românesc din ultimii 25 de ani. „Moromeții 2”, regizat de Stere Gulea, a fost urmărit în cinematografe de peste 70 de mii de spectatori. O cifră care confirmă că este cel mai bun debut pe marile ecrane înregistrat vreodată de o producție românească.

Producția regizată de Stere Gulea a fost vizionat de 70.878 de spectatori și a generat încasări de peste un milion de lei, cel mai bun debut pe marile ecrane înregistrat de o producție romanească, scrie national.ro.

Dupa lansarea oficială în cinematografele din întreaga țară(16 noiembrie), Moromeții 2 a adus după primul weekend peste 52.000 de spectatori în sălile din peste 50 de orase. Lungmetrajul lui Gulea, produs de Tudor Giurgiu, se află pe locul 2 în clasamentul box office-ului românesc de weekend, cu încasări de 1.014.189 de lei. Pe primul loc s-a clasat filmul de aventuri „Animale Fantastice: Crimele lui Grindelwald” cu încasări de 1.953.460 de lei și 84.084 spectatori, a cărui premieră a fost în acelasi weekend. Pe locul al treilea se află filmul despre Freddy Mercury și trupa Queen „Bohemian Rhapsody”, cu 864.116 de lei și 38.890 de spectatori. Cifrele primului weekend de la lansare pozitioneaza filmul „Morometii 2” in varful succeselor de casa romanesti din ultimele decenii, reusind sa stranga in sali un numar de doua ori mai mare de spectatori decat „Octav” (27.221 spectatori) cu Marcel Iures in rolul principal, „Doua lozuri” (27.182 spectatori), #Selfie69 (25.121 spectatori) sau „Aferim!” (20.039 spectatori), aflate pana acum in fruntea clasamentului. Proiectiile speciale Morometii 2, in prezenta echipei sau organizate in spatii alternative de cinema, vor continua pana in prima saptamana a lunii decembrie.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews