ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cel mai așteptat film al anului devine astfel și cel mai mare succes de casă românesc din ultimii 25 de ani. „Moromeții 2”, regizat de Stere Gulea, a fost urmărit în cinematografe de peste 70 de mii de spectatori. O cifră care confirmă că este cel mai bun debut pe marile ecrane înregistrat vreodată de o producție românească.

Producția regizată de Stere Gulea a fost vizionat de 70.878 de spectatori și a generat încasări de peste un milion de lei, cel mai bun debut pe marile ecrane înregistrat de o producție romanească, scrie national.ro.

Dupa lansarea oficială în cinematografele din întreaga țară(16 noiembrie), Moromeții 2 a adus după primul weekend peste 52.000 de spectatori în sălile din peste 50 de orase. Lungmetrajul lui Gulea, produs de Tudor Giurgiu, se află pe locul 2 în clasamentul box office-ului românesc de weekend, cu încasări de 1.014.189 de lei. Pe primul loc s-a clasat filmul de aventuri „Animale Fantastice: Crimele lui Grindelwald” cu încasări de 1.953.460 de lei și 84.084 spectatori, a cărui premieră a fost în acelasi weekend. Pe locul al treilea se află filmul despre Freddy Mercury și trupa Queen „Bohemian Rhapsody”, cu 864.116 de lei și 38.890 de spectatori. Cifrele primului weekend de la lansare pozitioneaza filmul „Morometii 2” in varful succeselor de casa romanesti din ultimele decenii, reusind sa stranga in sali un numar de doua ori mai mare de spectatori decat „Octav” (27.221 spectatori) cu Marcel Iures in rolul principal, „Doua lozuri” (27.182 spectatori), #Selfie69 (25.121 spectatori) sau „Aferim!” (20.039 spectatori), aflate pana acum in fruntea clasamentului. Proiectiile speciale Morometii 2, in prezenta echipei sau organizate in spatii alternative de cinema, vor continua pana in prima saptamana a lunii decembrie.