Ilie Năstase a fost suspendat din orice calitate oficială până în anul 2021 de către Federația Internațională de Tenis (ITF), a anunțat vineri BBC, transmite Agerpres.

Fostul mare jucător român de tenis (71 de ani) este căpitan nejucător al echipei de Fed Cup a României. El fusese deja suspendat provizoriu de ITF pentru că le-ar fi insultat pe jucătoarea Johanna Konta și pe Anne Keothavong, căpitanul echipei Marii Britanii, precum și un arbitru și un ziarist, la meciul de Fed Cup de la Mamaia (22 aprilie).
 
Ilie Năstase, care a fost amendat cu 10.000 de dolari, nu va fi acreditat la evenimentele ITF până în anul 2019. Turneele de Mare Șlem nu sunt incluse, ele fiind în afara jurisdicției ITF.

Anul aceasta, Ilie Năstae nu a putut participa la turneul de la Wimbledon, al treilea turneu de Mare Șlem al anului, nici măcar în calitate de spectator. Toți agenții de securitate care păzeau intrările la terenurile de tenis de la All England Club au primit copii după fotografia portret a fostului număr 1 mondial pentru ca acesta să fie oprit chiar dacă el dorește să fie un simplu spectator la confruntările de la Wimbledon. Năstase a acuzat oficialii Wimbledon că sunt „înguști la minte” după ce a fost anunțat de decizia lor.

De obicei, Ilie Năstase, poreclit de-a lungul carierei de tenismen '„Domnul Nasty'”, era invitat la Wimbledon să asiste la meciurile de pe terenul central din "Royal Box", loja celebrităților.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews