ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Ilie Năstase a fost suspendat din orice calitate oficială până în anul 2021 de către Federația Internațională de Tenis (ITF), a anunțat vineri BBC, transmite Agerpres.

Fostul mare jucător român de tenis (71 de ani) este căpitan nejucător al echipei de Fed Cup a României. El fusese deja suspendat provizoriu de ITF pentru că le-ar fi insultat pe jucătoarea Johanna Konta și pe Anne Keothavong, căpitanul echipei Marii Britanii, precum și un arbitru și un ziarist, la meciul de Fed Cup de la Mamaia (22 aprilie).
 
Ilie Năstase, care a fost amendat cu 10.000 de dolari, nu va fi acreditat la evenimentele ITF până în anul 2019. Turneele de Mare Șlem nu sunt incluse, ele fiind în afara jurisdicției ITF.

Anul aceasta, Ilie Năstae nu a putut participa la turneul de la Wimbledon, al treilea turneu de Mare Șlem al anului, nici măcar în calitate de spectator. Toți agenții de securitate care păzeau intrările la terenurile de tenis de la All England Club au primit copii după fotografia portret a fostului număr 1 mondial pentru ca acesta să fie oprit chiar dacă el dorește să fie un simplu spectator la confruntările de la Wimbledon. Năstase a acuzat oficialii Wimbledon că sunt „înguști la minte” după ce a fost anunțat de decizia lor.

De obicei, Ilie Năstase, poreclit de-a lungul carierei de tenismen '„Domnul Nasty'”, era invitat la Wimbledon să asiste la meciurile de pe terenul central din "Royal Box", loja celebrităților.