Chiar dacă Parlamentul a aprobat mărirea de 10% pentru funcționarii publici, salariile acestora nu vor crește. Așa prezice analistul economic Ilie Șerbănescu. El a explicat, într-o emsiune TV, de ce, dacă va fi premier, Dacian Cioloș nu va putea să măreasca salariile bugetarilor cu 10 procente.

Ilie Șerbănescu apreciază că Dacian Cioloș va fi ”ajutat” de președintele Klaus Iohannis să nu facă aceste măriri de salarii, prin nepromulgarea legii privind majorarea și retrimiterea ei în Parlament.

"Dacian Cioloș are o sarcină dificilă. Asta pentru că el trebuie să facă față, prin bugetul pe 2016, unei deja aprobate măriri salariale de 25% pentru medici și profesori, iar această nouă mărire de 10% forțează foarte tare bugetul. Mugur Isărescu, cel care se face portavocea FMI, a spus că nu pot intra în 2016 ambele măsuri, măriri salariale și relaxare fiscală, e vorba ori de una ori de cealaltă. Cioloș are și el sarcina de la FMI să nu facă nicio mărire salarială. Chiar dacă parlamentul a aprobat mărirea de 10% pentru funcționarii publici, cel mai sigur Iohannis îl va ajuta pe Cioloș și va amâna momentul, nepromulgând legea și trimițând-o din nou în parlament. Daca va fi așa, ca Ciolos, asta bineînțeles, dacă va fi votat ca premier, nu va face nicio mărire, cum vrea FMI, deci nici la funcționari, nici la medici, nici la profesori, lumea va ieși în stradă. Dar, de de data asta, ceilalți vor ieși în stradă. Cioloș, dacă nu va fi ajutat de Iohannis prin aceasta amânare, va fi blamat de români încă de la început. Sigur, în acest caz Iohannis e cel în pericol dacă nu promulgă, e foarte interesant ce se va întâmpla", afirmă Ilie Șerbănescu.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews