ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Chiar dacă Parlamentul a aprobat mărirea de 10% pentru funcționarii publici, salariile acestora nu vor crește. Așa prezice analistul economic Ilie Șerbănescu. El a explicat, într-o emsiune TV, de ce, dacă va fi premier, Dacian Cioloș nu va putea să măreasca salariile bugetarilor cu 10 procente.

Ilie Șerbănescu apreciază că Dacian Cioloș va fi ”ajutat” de președintele Klaus Iohannis să nu facă aceste măriri de salarii, prin nepromulgarea legii privind majorarea și retrimiterea ei în Parlament.

"Dacian Cioloș are o sarcină dificilă. Asta pentru că el trebuie să facă față, prin bugetul pe 2016, unei deja aprobate măriri salariale de 25% pentru medici și profesori, iar această nouă mărire de 10% forțează foarte tare bugetul. Mugur Isărescu, cel care se face portavocea FMI, a spus că nu pot intra în 2016 ambele măsuri, măriri salariale și relaxare fiscală, e vorba ori de una ori de cealaltă. Cioloș are și el sarcina de la FMI să nu facă nicio mărire salarială. Chiar dacă parlamentul a aprobat mărirea de 10% pentru funcționarii publici, cel mai sigur Iohannis îl va ajuta pe Cioloș și va amâna momentul, nepromulgând legea și trimițând-o din nou în parlament. Daca va fi așa, ca Ciolos, asta bineînțeles, dacă va fi votat ca premier, nu va face nicio mărire, cum vrea FMI, deci nici la funcționari, nici la medici, nici la profesori, lumea va ieși în stradă. Dar, de de data asta, ceilalți vor ieși în stradă. Cioloș, dacă nu va fi ajutat de Iohannis prin aceasta amânare, va fi blamat de români încă de la început. Sigur, în acest caz Iohannis e cel în pericol dacă nu promulgă, e foarte interesant ce se va întâmpla", afirmă Ilie Șerbănescu.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews