ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Libertatea, Egalitatea și Fraternitatea au ajuns valori de aruncat la cimitirul istoriei în Franța, după ce președintele socialist Emmanuel Macron a anunțat pașaportizarea vieții sociale și obligativitatea vaccinării pentru mai multe categorii profesionale. Faptul că democrația a murit în „patria drepturilor omului” este dovedit de promulgarea acestor măsuri liberticide de către Parlament, după două săptămâni de proteste masive în zeci de orașe franceze, neluate în seamă de „autorități”, altele decât Poliția și Jandarmeria.

Probabil că după anumite confruntări care au lăsat un gust amar, protestatarii s-au apucat să manifesteze prin grafică mai degrabă decât prin scandat lozinci. Am surprins o fotografie postată pe 17 iulie într-un grup de Facebook, înfățișând un desen stradal făcut pe ziduri probabil ceva mai devreme, în zilele de după dictatul macronian emis luni, 12 iulie 2021, în grabă pentru a nu se suprapune cu sărbătoarea națională, Quatorze Juillet, când președintele și-ar fi dorit să înăbușe orice revoltă. Nu i-a ieșit, fiindcă francezii au profitat de semnificația zilei pentru a ieși în număr mare la proteste anti-dictatură „sanitară”. Ceea ce au continuat să facă aproape zilnic, de atunci încoace... vorbind cu pereții!