Peste Prut, Ziua Națională a României a fost cinstită așa cum se cuvine: în timp ce unele monumente publice au fost decorate cu panglici tricolore, instituțiile culturale din Capitală au fost iluminate în culorile drapelului României. De asemenea, Marea Unire de la 1918 a fost marcată printr-un Marș la Chișinău.

În Soroca, în Piața Libertății, zeci de oameni s-au adunat pentru a aduce un omagiu Centenarului Marii Uniri. Evenimentul a fost organizat de Consiliul Unirii Soroca și a demarat cu un Te Deum la Biserica ”Sfinții Martiri Brâncoveni”. A urmat un marș automobilistic, după care toată suflarea românească din Soroca s-a deplasat într-un marș festiv spre Piața Libertății, unde a avut loc Adunarea Solemnă.

Participanții au făcut un popas de comemorare la Monumentul Generalului Stan Poetaș. Cu un program muzical a evoluat în fața celor prezenți Ansamblul Folcloric ”Dacii” din Chișinău. Ulterior participanții au mărșăluit în coloană spre Cetatea Soroca, unde s-au prins în Hora Unirii în jurul fortăreței, scrie observatorul.md.


2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.