ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Peste Prut, Ziua Națională a României a fost cinstită așa cum se cuvine: în timp ce unele monumente publice au fost decorate cu panglici tricolore, instituțiile culturale din Capitală au fost iluminate în culorile drapelului României. De asemenea, Marea Unire de la 1918 a fost marcată printr-un Marș la Chișinău.

În Soroca, în Piața Libertății, zeci de oameni s-au adunat pentru a aduce un omagiu Centenarului Marii Uniri. Evenimentul a fost organizat de Consiliul Unirii Soroca și a demarat cu un Te Deum la Biserica ”Sfinții Martiri Brâncoveni”. A urmat un marș automobilistic, după care toată suflarea românească din Soroca s-a deplasat într-un marș festiv spre Piața Libertății, unde a avut loc Adunarea Solemnă.

Participanții au făcut un popas de comemorare la Monumentul Generalului Stan Poetaș. Cu un program muzical a evoluat în fața celor prezenți Ansamblul Folcloric ”Dacii” din Chișinău. Ulterior participanții au mărșăluit în coloană spre Cetatea Soroca, unde s-au prins în Hora Unirii în jurul fortăreței, scrie observatorul.md.