ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Gest disperat al unor părinți din județul Iași pentru fiica lor. Aceștia și-au dus fata în scaun cu rotile la Judecătoria Iași pentru a-i convinge pe magistrați să grăbească sentința. 

Tânăra este paralizată de 4 ani după ce a fost lovită, pe trecerea de pietoni, de mașina condusă de un comisar al Gărzii de Mediu Iași. Părinții fetei au încercat să înduplece judecătorii și, la termenul de marți, au adus-o și pe fiica lor, în scaunul cu rotile, în fața instanței. Copila a fost cărată pe brațe de jandarmi, până la etajul 1 al Judecătoriei Iași, apoi, după dezbaterea din sală, a fost luată din nou pe sus și coborâtă la parter, scrie Glasul cetății.

Calvarul familiei a început în anul 2015 când fiica lor, atunci în vârstă de 15 ani, a fost lovită pe o trecere de pietoni în localitatea Valea Lupului, în timp ce mergea spre școală. A fost târâtă 30 de metri pe capota mașinii. Tânăra a ajuns la spital în comă. fiind ținută în viață de către aparate, timp de câteva săptămâni. A ieșit din comă după o lună de zile, iar pentru că nu a beneficiat de proceduri de recuperare de ultimă generație, a rămas în aceeași stare. În urma accidentului din 2 decembrie 2015, adolescenta a rămas paralizată. De atunci își petrece zilele în pat și în scaunul cu rotile.

Acțiunea penală în cazul accidentului fetei s-a pus în mișcare abia după trei ani, pe 30 august 2018.

Tatăl fetei susține că anul viitor șoferul vinovat, un comisar al Gărzii de Mediu, ar putea scăpa de pedeapsă deoarece faptele se prescriu dacă nu se ajunge la o sentință.

Magistrații au decis însă admiterea în dosar de noi probe, la solicitarea șoferului care a accidentat-o pe fată. Astfel, a fost stabilit un nou termen în proces pentru 14 ianuarie, anul viitor.